Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére egyhangúlag elfogadták, hogy a Főváros csatlakozzon a klímaváltozás elleni, világméretű kezdeményezéshez. Elfogadták a 3-as metró szerelvényeinek felújításához kapcsolódó megállapodást. Módosították a fővárosi hajléktalanrendeletet is.
Elfogadták a BRFK tavalyi beszámolóját, amely szerint több mint 15 százalékkal csökkent a fővárosi, regisztrált bűncselekmények száma. Döntöttek arról, hogy ismét Kathy-Horváth Lajos lesz a roma kulturális központ vezetője. Építészeti tervpályázatot írnak ki a pesti belvárosi Duna-part felújítására.
Elfogadták Budapest idei költségvetését 323,9 millárd Ft-os főösszeggel. Döntöttek arról, hogy 490 új P+R parkolót alakítsanak ki a 4-es metró kelenföldi végállomásánál. Elfogadták azt a keretmegállapodást, amely stabil pénzügyi hátteret ad a tavaszi fesztiválnak és a CAFe Budapestnek.
A főpolgármester Magyar Közgazdasági Társaság Corvinus Egyetemi Ifjúsági Bizottsága által szervezett rendezvényen elmondta: a 2014-2020 közötti uniós pénzek felhasználásával több, hosszú évek óta húzódó beruházást is be lehet fejezni.
A hideg idő miatt nyomatékosan kérik az utcán élőket és a hideg miatt veszélyeztetetteket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit.
Közterületen élő százhúsz hajléktalan embert segített az újrakezdésben a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) a Nyitás az utcára program keretében - tájékoztatta a BMSZKI pénteken az MTI-t.
A városatyák több személyi kérdésben is döntöttek: új vezetője lett a Budapesti Közlekedési Központnak és Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjának. Döntöttek az új bizottsági struktúráról és tagokról.
A Fővárosi Önkormányzat a hajléktalanok budapesti ellátása érdekében működteti az ország legnagyobb hajléktalanellátó intézményét, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit, amely 18 telephelyén, 400 munkatárs segíti a rászorulókat.
Az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul Tarlós István választási győzelme esetén, továbbá az ebben a négy évben tapasztalható szellemiség folytatását ígérte.