Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

Elfogadták a főváros idei, 316,5 milliárd forint főösszegű költségvetését. Döntöttek arról, hogy Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója. Visszamenőlegesen csökkentették a szilárd tüzelésű kémények ellenőrzési díját.
Két héten belül dönthet a Főváros szakbizottsága a közterületi ételosztás engedélyezett helyszíneiről. A főpolgármester felkérte a Fővárosi Hajléktalanügyi Konzorciumot, hogy az ételosztások helyszínén legyenek jelen szociális munkások.
A Fővárosi Önkormányzat hamarosan elkészíti a közterületi ételosztások és egyéb jótékonysági események engedélyezéséhez kapcsolódó koncepciót. Ennek elkészültéig az egyedi, közterületen történő ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.
Csaknem 120 napirendi pontot tárgyalt meg 2013. december 11-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Döntöttek a BKK igazgatóságának kibővítéséről és új tagjairól. Határoztak arról is, hogy 17 újabb középület, emlékmű, szobor kaphat díszkivilágítást.
Mindezeken felül a Budaörsi úton új, kombinált ideiglenes ellátási központ is nyílik a hajléktalan embereknek.
"A jelenlegi lehetőségek mellett csak arra törekedhetünk, hogy a téli viszontagságtól védjük a hajléktalanokat, és párhuzamosan a város minimális rendjét is biztosítsuk."
A városnak érdeke, hogy némi rend legyen a húsz éves rendetlenség után, a hajléktalanoknak pedig érdeke létfeltételeik javítása, ami három éve folyamatosan történik is.
"Nincs szükség nyakatekert mentegetőzésre, mutogatásra. Nyugodtan lehetne őszinte. Ugyanis a helyzet nem az, mint amit Ön leír, ez aligha szorul bizonyításra."
A XIII. kerületi polgármester, a szocialista Tóth József a napokban folyamatosan igyekszik mosakodni hajléktalanügyben. Elhangzott kijelentéseire 6 pontban reagál a Főpolgármesteri Hivatal.