Programok, kultúra

KULTURÁLIS HÍREK

A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a Neked mit jelent Budapest? - kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések.
Mások mellett John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyisz Macujev, Daniele Gatti és a Komische Oper Berlin előadásaival, munkáival is találkozhat a közönség a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF), amelyen 40 helyszínen több mint 120 program várja az érdeklődőket 2017. március 31. és április 23. között.
Jövő ősszel kezdődhet a csillaghegyi öblözet árvízvédelmét biztosító parti védmű építése – jelentette be Tarlós István. Az M3-as metró alagúti munkáira a végleges kiviteli tervek birtokában új tendert írnak ki, amelyre ha "nem irracionális, hanem kezelhető" ajánlatok érkeznek, a felújítás júniusban indulhat.
A kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester 2014-ben megkapta a Budapest díszpolgára címet.
A metrótenderekre beérkezett ajánlatok túlárazottak, ha a bírálóbizottság elfogadná azokat, akkor a Főváros fedezet nélkül vállalna kötelezettséget - mondta Tarlós István a Budapestinfón. Közölte, hogy a tél közeledtével minden rászoruló hajléktalannak tudnak megfelelő ellátást biztosítani.

SZÍNHÁZAK

FESZTIVÁLOK

SZÓRAKOZÁS

CSALÁDI PROGRAMOK

CSAPI

1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9., levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 186. E-mail: csapi.ig@csapi.hu Telefon: +36 1 273-3100
Csarnok- és Piac Igazgatóság
A38