Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei társadalmi célú, az otthontalanokkal és az otthontalanná válással foglalkozó kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az érintettek kiszolgáltatottságára.
A csillaghegyi öblözet árvízvédelmét biztosító védmű nyomvonaláról következő ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés – jelentette be a főpolgármester a Budapestinfón. A 3-as metró felújított szerelvényének meghibásodásairól szólva azt mondta: ilyen bonyolult felújításoknál a kezdeti kisebb hibák elkerülhetetlenek.
Tarlós István elrendelte, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság székházában a színháztermet nyissák meg éjjeli menedékhelyként a rászorulóknak.
A metrótenderekre beérkezett ajánlatok túlárazottak, ha a bírálóbizottság elfogadná azokat, akkor a Főváros fedezet nélkül vállalna kötelezettséget - mondta Tarlós István a Budapestinfón. Közölte, hogy a tél közeledtével minden rászoruló hajléktalannak tudnak megfelelő ellátást biztosítani.
Az M3-as metróvonal infrastrukturális felújítása keretében az állomásokra vonatkozó magas ajánlattételi árak azt okozhatják, hogy a megállókat nem újítják fel – mondta Tarlós István főpolgármester.
A Fővárosi Önkormányzat működteti az ország legnagyobb hajléktalan-ellátó intézményét, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit, amely 18 telephelyen, négyszáz munkatársával gondoskodik a fedél nélkül élőkről.
Novembertől kiválik a HÉV-ágazat a BKV-ból, megújul a Pók utcai felüljáró, módosult a hajléktalanrendelet. Döntöttek arról, hogy folytathatja munkáját a Madách és az Újszínház vezetője, Szirtes Tamás és Dörner György, a Thália igazgatója Kálomista Gábor lett.
Nyolc új díszpolgárt választottak, döntöttek arról, hogy Budapest is elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. Göncz Árpád volt köztársasági elnök nevét városközpont veszi fel a XIII. kerületben, módosult a parkolási rendelet, visszakerült a jogszabályba az ötperces türelmi idő.
Döntöttek arról, hogy ollimpiai együttműködési megállapodást kötnek a kormánnyal. A Főváros saját forrásból 2 milliárd forintot biztosít a 3-as metró infrastruktúrájának rekonstrukciójához szükséges kiviteli tervek elkészítésére. Együttműködési megállapodás született Budapest és Szentpétervár között, szétválhat a központi régió.