Főpolgármester-helyettesek

DR. BAGDY GÁBOR

pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes

Bagdy Gábor1957. november 5-én születettem Budapesten. 32 éve nős vagyok, feleségem Máttyus Mária, öt gyermekünk van. A Budapesti Piarista Gimnáziumban érettségiztem. 1982-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász, 2004-ben a Nottingham Trent University-n okleveles ingatlanszakértő diplomát szereztem. 1986-ban egyetemi doktori címet kaptam. Szakmai pályámat az MTA Közgazdaságtudomány Intézetének tudományos kutatójaként kezdtem. A rendszerváltás után a Népjóléti Minisztériumban dolgoztam kabinetfőnökként, majd helyettes államtitkárként. A későbbiekben banki, majd ingatlanfejlesztői területen vezető pozícióban tevékenykedtem nemzetközi cégeknél. Angol és német felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem, a RICS, azaz az Okleveles Ingatlanszakértők Királyi Társasága (The Royal Institution of Chartered Surveyors) tagja vagyok. 2002 óta a Fővárosi Közgyűlés tagja, 2006 és 2010 között a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi frakcióvezetője, a Fidesz-KDNP Frakciószövetség társelnöke voltam. 2010-ben a Fidesz-KDNP budapesti területi listájáról szereztem országgyűlési képviselői mandátumot. 2010 októberében harmadik alkalommal lettem a Fővárosi Közgyűlés tagja. 2010. október 15-én Tarlós István főpolgármester úr javaslatára pénzügyi főpolgármester-helyettessé választottak. 2010 decemberében a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya a jelöltek közül a legtöbb megszerzett szavazattal a párt alelnökévé választott. A 2014-es országgyűlési választásokon nem indultam, mivel az önkormányzati munkát választottam. 2014 novemberében a Fővárosi Közgyűlés tagja lettem és Főpolgármester úr javaslatára ismételten főpolgármester-helyettessé választottak. 

 

 

DR. SZENECZEY BALÁZS

városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes
 
Szeneczey Balázs 
1975. november 19-én született Szombathelyen. Nős, két gyermek: Balázs és Szaffi édesapja.
Középiskolai tanulmányait a győri Révai Miklós Gimnázium angol-német nyelvi tagozatán végezte. Mindkét nyelvből középfokú “C” típusú állami nyelvvizsgával rendelkezik (ezen kívül német nyelvből: Goethe Universität – Zertifikat nyelvvizsgával is). Az érettségit követően felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi Karára. Szakdolgozatát a modern városi önkormányzati rendszer kialakulásáról írta. Jogász diplomáját 2000-ben vette át. 2003-ban Európa-jogi szakjogász végzettséget szerzett. 2001-től 2004-ig ügyvédjelöltként, majd a szakvizsga megszerzését követően egyéni ügyvédként dolgozott 2005 és 2010 között.
2010 októberében a főpolgármester kabinetfőnöke lett, majd 2012 júniusában városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesnek választotta a Fővárosi Közgyűlés. E feladatkörében eljárva gondoskodik a főváros európai uniós társfinanszírozású projektekkel összefüggő, valamint városfejlesztéssel, városrendezéssel, városépítéssel, települési értékvédelemmel kapcsolatos feladatai ellátásáról. Feladatai közé tartozik továbbá a Fővárosi Önkormányzat kiemelt beruházásainak felügyelete is.
2014-ben Tarlós István főpolgármester-jelölti kampányát vezette. A Fővárosi Közgyűlés 2014. november 7-én ismét városfejlesztési főpolgármester-helyettessé választotta.
Elérhetősége: 1052 Budapest, Városház u. 9-11. „F” épület – I. emelet 137.
Telefon: +36-1-327-1036 E-mail cím: szeneczeyb@budapest.hu

 

 

 

 

DR. SZALAY-BOBROVNICZKY ALEXANDRA

humán főpolgármester-helyettes

 
Születési idő, hely: 1987. november 11., Budapest.
Férjezett, egy gyermek édesanyja. 2014. november 7-től Humán Főpolgármester-helyettes: gondoskodik a kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatok ellátásáról. A széles területen színházak, múzeumok, sportközpontok, idősotthonok és még számtalan intézmény működésének felügyelete tartozik a hatáskörébe. Kiemelt figyelmet fordít a városarculati feladatok előmozdítására annak érdekében, hogy az itt lakók és az ide látogatók által is kedvelt, láthatóbb város legyen Budapest.
2010-2014 képviselő, Fővárosi Önkormányzat (FIDESZ-KDNP), az Oktatási Bizottság, a Közterület-hasznosítási Bizottság, a Jogi, Ügyrendi, Nemzetiségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság, valamint a Fővárosi Beruházásokat és Fejlesztéseket Vizsgáló Bizottság tagja.
2009-2010 Nézőpont Intézet Alapítvány, munkatárs
Tanulmányok: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar, jogász szak.
Nyelvismeret: angol középfokú „C” típusú nyelvvizsga, német középfokú „C” típusú nyelvvizsga.