2014. december 22. Zénó napja
Az elem jelenleg nincs minősítve. Az elem minősítéséhez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt.1 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.2 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.3 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.4 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.5 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.
Sport
 

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SPORTIGAZGATÁSI SZERVEI

- oktatási és kulturális ügyekért felelős Főpolgármester-helyettesi Iroda

- Egészségpolitikai és Szociális Bizottság

- Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály, Sport osztály

Telefon: +327-1069

Munkatársak, szakterületek:  

Danada Judit osztályvezető
Csongrádi Domitilla Anna igazgatási referens
Verő Beáta pályázati és kerületi referens
Thék Zsuzsa szövetségi és sportszakmai referens
​Juhász Ildikó ​vezető tanácsos, titkárságvezető
dr. Dankó Dóra ​jogi szakreferens
dr. Kondricz Péter
ösztöndíjas
 

ADATBÁZISOK, NÉV- ÉS CÍMJEGYZÉKEK

 
 
 
 
Budapesti Szabadidősport Szövetség
 
 
 
 
 
 

SPORTPÁLYÁZATOK

A budapesti alap-, középfokú intézményekben működő diáksport egyesületek, iskolai sportkörök és egyetemi, valamint főiskolai sportegyesületek sporttevékenységének támogatására

A budapesti sportegyesületek és természetbarát egyesületek szabadidősport és sportrekreációs tevékenységének támogatására

AZ "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN" FŐVÁROSI KITÜNTETŐ CÍM DÍJAZOTTJAI 

2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

 

SPORTHÍREK
Főváros Sportjáért aranygyűrű díjat kapott Vadadi Kornél
Vadadi Kornél kapta idén a Főváros Sportjáért aranygyűrű kitüntetést; a 87 éves sportoló csütörtök délután a Budapesti Sportszövetségek vezetőinek közös évzáró rendezvényén, a Városházán vette át az elismerést.
Részletek
Kézilabdaünnep Magyarországon
A női kézi EB elődöntőit és a helyosztókat is a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.
Részletek
Kiállítás nyílt a holokauszt idején elhunyt magyar sportolók emlékére
A kiállítás a magyarországi sportélet második világháborút megelőző, a világháború alatti és az azt követő időszakát mutatja be. A tíz installációból álló gyűjtemény december 31-ig tekinthető meg a műjégpálya földszinti csatoló termében.
Részletek
Szenior Életmódváltó: a Főváros is támogatja az idősek sportolását segítő programot
December 13-án első alkalommal rendezik meg a Szenior Életmódváltó programot a Testnevelési Egyetemen, a rendezvény kiemelt együttműködő partnere a Fővárosi Önkormányzat. A program fő célja, hogy segítse az idősek életmódváltását.
Részletek
Jövő héttől kezdődik a margitszigeti futókör felújításának műszaki jóváhagyása, továbbra sem lehet használni a pályát
A pályát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által hivatalosan jóváhagyott versenypálya előírás szerint készítik, amely két rétegű zúzott követ, hengerelt aszfaltot és 14 mm két rétegű "conica" típusú műanyagburkolatot ír elő.
Részletek
Elindult a 29. Spar Maraton
A rendezvényt Tarlós István főpolgármester és Hosszú Katinka világ-és Európa-bajnok úszó indította el. A verseny 11 órakor indult el a Városligetből számos belvárosi helyszín érintésével.
Részletek
A diákolimpiákon legaktívabb iskolákat jutalmazta a főváros
​A budapesti diákolimpiai versenyeken legaktívabb iskolákat jutalmazta kedden a Fővárosi Önkormányzat, mely összesen 25 millió forint értékű vásárlási utalványokat adott át az érintett intézmények képviselőinek.
Részletek
Átadták az "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjakat
Az idén 45. alkalommal adták át a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében az „Élen a tanulásban, élen a sportban” elismeréseket. 19 általános iskolai, 14 középiskolai diákot, hét egyetemistát és egy sajátos nevelési igényű tanulót jutalmaztak.
Részletek
Megkezdődött a margitszigeti futókör felújítása
Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően, a Margitsziget fejlesztése keretében megkezdődött a szigeti futókör rekonstrukciója. A felújítás idejére alternatív futóutat ajánlanak, amelyet narancssárga nyilakkal jeleznek.
Részletek
Dagály Aquatlon: Családi program és kikapcsolódás a sport és az egészség jegyében
Mindenki, aki végigcsinálja a versenyt, ajándékcsomagot kap, a helyezettek éremmel is gazdagodnak. A legkitartóbb felnőttek, akik mind a három futamon elindulnak és eredményesen teljesítenek, további ajándékban is részesülnek.
Részletek
1
2
3
>>

EURÓPAI UNIÓS SPORTKONFERENCIÁK

XI. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. nov. 26. - A sport társadalmi szerepének erősödése és a sport finanszírozási lehetőségei az Európai Unióban és Magyarországon (beszámoló, képek)

X. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. jan. 22. - A sportfinanszírozás helyzete és a sport társadalmi hatása (beszámoló, képek)

IX. Nemzetközi Sportkonferencia 2008. nov. 25. - Nincs sport önkormányzatok nélkül (beszámoló)

VIII. Nemzetközi Sportkonferencia 2007. nov. 9. - "Sport, valóság, törvény" (beszámoló)

VII. Nemzetközi Sportkonferencia 2006. nov. 24. - A sport kapcsolódási lehetőségei a regionális operatív programhoz (beszámoló)

ÖT VÁROS TORNÁJA

2014 - Budapest

2013 - Zágráb

2012 - Ljubljana

2011 - Pozsony

2010 - Bécs

2009 - Budapest

2008 - Zágráb

"FŐVÁROS SPORTJÁÉRT" ARANYGYŰRŰ KITÜNTETÉS

Első alkalommal 2004-ben adták át a "Főváros Sportjáért" aranygyűrű kitüntetést. Az elismerésben minden évben 5 olyan fővárosi sportvezető részesül, aki addigi életútja során kiemelkedő munkát végzett Budapest sportjáért. A kitüntetést öt - diáksporti, sportigazgatási, szövetségi, szabadidő és egyesületi - kategóriában adják át.

 

Díjazottak: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

 

  

 
Sport
© Copyright 2010 SiteName MCS2