Sport

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SPORTIGAZGATÁSI SZERVEI

- Humán Ügyekért Felelős Főpolgármester-helyettesi Iroda

- Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága

- Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály, Sport osztály

Telefon: +327-1069

Munkatársak, szakterületek:  

Danada Juditosztályvezető
Csongrádi Domitilla Annaigazgatási referens
Verő Beáta pályázati és kerületi referens
Thék Zsuzsaszövetségi és sportszakmai referens
​Juhász Ildikó​vezető tanácsos, titkárságvezető
dr. Dankó Dóra​jogi szakreferens
dr. Kondricz Péter
ösztöndíjas
 

ADATBÁZISOK, NÉV- ÉS CÍMJEGYZÉKEK

 
 
 
 
Budapesti Szabadidősport Szövetség
 
 
 
 
 
 

SPORTPÁLYÁZATOK

A budapesti alap-, középfokú intézményekben működő diáksport egyesületek, iskolai sportkörök és egyetemi, valamint főiskolai sportegyesületek sporttevékenységének támogatására

A budapesti sportegyesületek és természetbarát egyesületek szabadidősport és sportrekreációs tevékenységének támogatására

AZ "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN" FŐVÁROSI KITÜNTETŐ CÍM DÍJAZOTTJAI 

2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Az Élen a tanulásban, élen a sportban két díjazottja

Szombaton rendezik a IX. Cellect Aréna Kupát a Sport11 komplexumban (1112 Budapest, Kánai út 2.), ahol a 8 legjobb magyarországi amerikaifutball-csapat méri össze tudását.
Január 18-án rendezik meg az idei Téli Sportágválasztó elnevezésű rendezvényt a Városligeti Műjégpályán. A rendezvényen összesen 17 téli sportágat próbálhatnak ki a látogatók. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az Aranycsapat utolsó élő tagjának elveszítése minden magyar sportszerető ember számára fájdalmas veszteség.
Vadadi Kornél kapta idén a Főváros Sportjáért aranygyűrű kitüntetést; a 87 éves sportoló a Budapesti Sportszövetségek vezetőinek közös évzáró rendezvényén, a Városházán vette át az életműdíjat.
December 7. és 21. között Magyarország és Horvátország rendezi a XI. női kézilabda Európa-bajnokságot. A Fővárosi Önkormányzat a vasárnap kezdődött világverseny kiemelt támogatója.
December 13-án első alkalommal rendezik meg a Szenior Életmódváltó programot a Testnevelési Egyetemen, a rendezvény kiemelt együttműködő partnere a Fővárosi Önkormányzat. A program fő célja, hogy segítse az idősek életmódváltását.
A pályát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által hivatalosan jóváhagyott versenypálya előírás szerint készítik, amely két rétegű zúzott követ, hengerelt aszfaltot és 14 mm két rétegű "conica" típusú műanyagburkolatot ír elő.
A rendezvényt Tarlós István főpolgármester és Hosszú Katinka világ-és Európa-bajnok úszó indította el. A verseny 11 órakor indult el a Városligetből számos belvárosi helyszín érintésével.
​A budapesti diákolimpiai versenyeken legaktívabb iskolákat jutalmazta kedden a Fővárosi Önkormányzat, mely összesen 25 millió forint értékű vásárlási utalványokat adott át az érintett intézmények képviselőinek.
Az idén 45. alkalommal adták át a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében az „Élen a tanulásban, élen a sportban” elismeréseket. 19 általános iskolai, 14 középiskolai diákot, hét egyetemistát és egy sajátos nevelési igényű tanulót jutalmaztak.

 

EURÓPAI UNIÓS SPORTKONFERENCIÁK

XI. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. nov. 26. - A sport társadalmi szerepének erősödése és a sport finanszírozási lehetőségei az Európai Unióban és Magyarországon (beszámoló, képek)

X. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. jan. 22. - A sportfinanszírozás helyzete és a sport társadalmi hatása (beszámoló, képek)

IX. Nemzetközi Sportkonferencia 2008. nov. 25. - Nincs sport önkormányzatok nélkül (beszámoló)

VIII. Nemzetközi Sportkonferencia 2007. nov. 9. - "Sport, valóság, törvény" (beszámoló)

VII. Nemzetközi Sportkonferencia 2006. nov. 24. - A sport kapcsolódási lehetőségei a regionális operatív programhoz (beszámoló)

ÖT VÁROS TORNÁJA

2014 - Budapest

2013 - Zágráb

2012 - Ljubljana

2011 - Pozsony

2010 - Bécs

2009 - Budapest

2008 - Zágráb

"FŐVÁROS SPORTJÁÉRT" ARANYGYŰRŰ KITÜNTETÉS

A Főváros Sportjáért aranygyűrűElső alkalommal 2004-ben adták át a "Főváros Sportjáért" aranygyűrű kitüntetést. Az elismerésben minden évben 5 olyan fővárosi sportvezető részesül, aki addigi életútja során kiemelkedő munkát végzett Budapest sportjáért. A kitüntetést öt - diáksporti, sportigazgatási, szövetségi, szabadidő és egyesületi - kategóriában adják át.

 

Díjazottak: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2015

 

  

Diákolimpia

BSK Sport

A Fővárosi Önkormányzat a tulajdonában lévő sportingatlanvagyon egységes kezelése és irányítása érdekében egyesítette két sportintézményét, melynek eredményeképpen 2013. szeptember 1-jétől az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum beolvadt a Fővárosi Önkormányzat Városligeti Műjégpálya intézménybe, mely Budapesti Sportszolgáltató Központ néven folytatja működését.
A Budapesti Sportszolgáltató Központ logója

Európa Sportnap

Ötödik alkalommal rendezte meg 2014. június 1-jén a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszövetségek Uniója az Európa Sport és Egészség Napja elnevezésű tömegsportrendezvényt a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.
Európa Sport és Egészség Napja rendezvény logója