2014. november 23. Kelemen, Klementina napja
Az elem jelenleg nincs minősítve. Az elem minősítéséhez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt.1 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.2 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.3 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.4 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.5 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.
Sport
 

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SPORTIGAZGATÁSI SZERVEI

- oktatási és kulturális ügyekért felelős Főpolgármester-helyettesi Iroda

- Egészségpolitikai és Szociális Bizottság

- Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály, Sport osztály

Telefon: +327-1069

Munkatársak, szakterületek:  

Danada Judit osztályvezető
Csongrádi Domitilla Anna igazgatási referens
Verő Beáta pályázati és kerületi referens
Thék Zsuzsa szövetségi és sportszakmai referens
​Juhász Ildikó ​vezető tanácsos, titkárságvezető
dr. Dankó Dóra ​jogi szakreferens
dr. Kondricz Péter
ösztöndíjas
 

ADATBÁZISOK, NÉV- ÉS CÍMJEGYZÉKEK

 
 
 
 
Budapesti Szabadidősport Szövetség
 
 
 
 
 
 

SPORTPÁLYÁZATOK

A budapesti alap-, középfokú intézményekben működő diáksport egyesületek, iskolai sportkörök és egyetemi, valamint főiskolai sportegyesületek sporttevékenységének támogatására

A budapesti sportegyesületek és természetbarát egyesületek szabadidősport és sportrekreációs tevékenységének támogatására

AZ "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN" FŐVÁROSI KITÜNTETŐ CÍM DÍJAZOTTJAI 

2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

 

SPORTHÍREK
Jövő héttől kezdődik a margitszigeti futókör felújításának műszaki jóváhagyása, továbbra sem lehet használni a pályát
A pályát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által hivatalosan jóváhagyott versenypálya előírás szerint készítik, amely két rétegű zúzott követ, hengerelt aszfaltot és 14 mm két rétegű "conica" típusú műanyagburkolatot ír elő.
Részletek
Elindult a 29. Spar Maraton
A rendezvényt Tarlós István főpolgármester és Hosszú Katinka világ-és Európa-bajnok úszó indította el. A verseny 11 órakor indult el a Városligetből számos belvárosi helyszín érintésével.
Részletek
A diákolimpiákon legaktívabb iskolákat jutalmazta a főváros
​A budapesti diákolimpiai versenyeken legaktívabb iskolákat jutalmazta kedden a Fővárosi Önkormányzat, mely összesen 25 millió forint értékű vásárlási utalványokat adott át az érintett intézmények képviselőinek.
Részletek
Átadták az "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjakat
Az idén 45. alkalommal adták át a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében az „Élen a tanulásban, élen a sportban” elismeréseket. 19 általános iskolai, 14 középiskolai diákot, hét egyetemistát és egy sajátos nevelési igényű tanulót jutalmaztak.
Részletek
Megkezdődött a margitszigeti futókör felújítása
Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően, a Margitsziget fejlesztése keretében megkezdődött a szigeti futókör rekonstrukciója. A felújítás idejére alternatív futóutat ajánlanak, amelyet narancssárga nyilakkal jeleznek.
Részletek
Dagály Aquatlon: Családi program és kikapcsolódás a sport és az egészség jegyében
Mindenki, aki végigcsinálja a versenyt, ajándékcsomagot kap, a helyezettek éremmel is gazdagodnak. A legkitartóbb felnőttek, akik mind a három futamon elindulnak és eredményesen teljesítenek, további ajándékban is részesülnek.
Részletek
Bagdy Gábor: több mint 17 milliárd forintos fejlesztés a Dagály fürdőben
A fejlesztésnek két külön része és üteme lesz: az egyik a 2021-es úszó- és vízilabda-világbajnoksághoz szükséges létesítmények létrehozása, a másik pedig magának a Dagály fürdőnek a fejlesztése.
Részletek
Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek vasárnap délelőtt a belvárosban
A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul, ezért a belváros számos pontján nem javasolt az autók használata.
Részletek
"100 nap a rajtig": december 7-én kezdődik a magyar-horvát női kézilabda Európa-bajnokság
Budapest évről évre nagy léptekkel halad előre, de mindig is a sport egyik fellegvára volt – hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester.
Részletek
A főpolgármester nyitotta meg a Kocsis Sándor-emléktornát
Fővédnökként Tarlós István főpolgármester nyitotta meg csütörtök este az első alkalommal megrendezett Kocsis Sándor Nemzetközi Labdarúgó Emléktornát.
Részletek
1
2
3
>>

EURÓPAI UNIÓS SPORTKONFERENCIÁK

XI. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. nov. 26. - A sport társadalmi szerepének erősödése és a sport finanszírozási lehetőségei az Európai Unióban és Magyarországon (beszámoló, képek)

X. Nemzetközi Sportkonferencia 2010. jan. 22. - A sportfinanszírozás helyzete és a sport társadalmi hatása (beszámoló, képek)

IX. Nemzetközi Sportkonferencia 2008. nov. 25. - Nincs sport önkormányzatok nélkül (beszámoló)

VIII. Nemzetközi Sportkonferencia 2007. nov. 9. - "Sport, valóság, törvény" (beszámoló)

VII. Nemzetközi Sportkonferencia 2006. nov. 24. - A sport kapcsolódási lehetőségei a regionális operatív programhoz (beszámoló)

ÖT VÁROS TORNÁJA

2014 - Budapest

2013 - Zágráb

2012 - Ljubljana

2011 - Pozsony

2010 - Bécs

2009 - Budapest

2008 - Zágráb

"FŐVÁROS SPORTJÁÉRT" ARANYGYŰRŰ KITÜNTETÉS

Első alkalommal 2004-ben adták át a "Főváros Sportjáért" aranygyűrű kitüntetést. Az elismerésben minden évben 5 olyan fővárosi sportvezető részesül, aki addigi életútja során kiemelkedő munkát végzett Budapest sportjáért. A kitüntetést öt - diáksporti, sportigazgatási, szövetségi, szabadidő és egyesületi - kategóriában adják át.

 

Díjazottak: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

 

  

 
Sport
© Copyright 2010 SiteName MCS2