Előkészítés alatt

Megújul a Népliget

Lépésről lépésre újítjuk meg Budapest legnagyobb közparkját

Újjáéled Budapest legnagyobb parkja

A Népliget Budapest legnagyobb területű, de gazdag múltjához képest kissé elhagyatott állapotú parkja. Célunk, hogy a Népliget történeti kert jellegét tiszteletben tartó, izgalmas, a klímaváltozás kihívásaira választ adó tervekkel elindítsuk a Népliget következő, felívelő korszakát. Az elmúlt években elvégeztük a park megújításának szakmai előkészítését, ami alapján a fejlesztés lépésről-lépésre, hosszabb távon tud megvalósulni.

A fejlesztés céljai

 • Növeljük a zöldfelületek mennyiségét és minőségét

  Növeljük a zöldfelületek mennyiségét és minőségét

  Csökkentjük a burkolt felületeket. Helyette klímabarát, ökologikus zöldfelületeket és vízfelületeket hozunk létre.

 • Fejlesztjük a Népliget elérhetőségét, átjárhatóságát

  Fejlesztjük a Népliget elérhetőségét, átjárhatóságát

  Jól felszerelt, kulturált érkezési pontokat alakítunk ki, hogy jó élmény legyen megérkezni. Továbbá, fejlesztjük a közvilágítást is.

 • Csökkentjük a ligetben az autóforgalmat

  Csökkentjük a ligetben az autóforgalmat

  Csökkentjük a Vajda Péter utca forgalmát, hogy ne szelje ketté a ligetet. Átadjuk a teret a gyalogosoknak, a futóknak és a bicikliseknek.

 • Bővítjük a rekreációs funkciókat

  Bővítjük a rekreációs funkciókat

  Fejlesztjük a játszótereket, futókört, napozórétet alakítunk ki. Az egykori Mutatványos tér helyén rendezvényteret hozunk létre.

További enbudapestem.hu hírek

További kiemelt zöldfejlesztések

További fejlesztések
 • Kész

  Ökopark Pünkösdfürdőn

  Budapest új közparkja teljesen új, ökologikus szemléletmódot képvisel. Természetközeli megoldásokkal és kortárs építészeti elemekkel alakítottunk ki egy minden korosztály számára vonzó parkot.

  Bővebben
 • Előkészítés alatt

  Újjáéledő rakpart

  Zöldebbé és rendezettebbé tesszük a pesti alsó rakpartot: összefüggő gyalogos és kerékpáros sétányt hozunk létre, felszabadítjuk a lépcsős partokat és bővítjük a pihenési lehetőségeket.

  Bővebben
 • Kész

  Blaha Lujza tér felújítás

  Új fák és zöldfelületek, játékos utcabútorok, számtalan kerékpártámasz, nyilvános illemhely és gyalogosbarát terek teszik lehetővé, hogy a Blaha ne csak egy forgalmas csomópont, hanem igazi városi találkozóhely legyen.

  Bővebben
 • Folyamatban

  Városháza park

  Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzuk létre: visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki.

  Bővebben
Utoljára módosítva: 2024. 06. 24.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 04. 25.