Fejlesztések

Fejlesztések

Együtt építjük!

A jövő Budapestje olyan város, ahol mindenki otthon érzi magát. Ehhez elengedhetetlen a társadalom széles rétegeinek elérhető és megfizethető lakhatás, az egészséges és zöld környezet, illetve a kezdeményező és a lakosokkal együttműködő Városháza. Olyan fejlesztéseken dolgozunk, amelyek hatására kevesebb időt kell utazással tölteni és egészségesebb lesz a város levegője, amelyek segítségével mindenki megfizethető otthonra talál, és amelyekkel egyszerűsödik a napi ügyintézés. 

Ismerd meg a fejlesztéseket!

Kiemelt fejlesztések

További fejlesztések
 • Már kész

  Lánchíd felújítás

  Felújítottuk a Lánchidat, Budapest és Magyarország büszkeségét! Kicseréltük az útpályát, kijavítottuk és felújítottuk az acélszerkezetet és a pilonokat. Új, környezetbarát köz- és díszkivilágítást alakítottunk ki.

  Bővebben
 • Már kész

  M3-as metró felújítás

  Új, modern külsőt kaptak a metróállomások. Akadálymentesítettük az összes megállót és modern biztonsági rendszereket építettünk ki.

  Bővebben
 • Már kész

  Blaha Lujza tér felújítás

  Új fák és zöldfelületek, játékos utcabútorok, számtalan kerékpártámasz, nyilvános illemhely és gyalogosbarát terek teszik lehetővé, hogy a Blaha ne csak egy forgalmas csomópont, hanem igazi városi találkozóhely legyen.

  Bővebben
 • Már kész

  Folyamatosan fejlesztjük a MOL Bubit

  2021-ben teljesen megújítottuk a MOL Bubi közbringarendszert, amelynek azóta egyre szárnyal a népszerűsége. Folyamatosan bővítjük a MOL Bubi szolgáltatásait, mely eredményeként már 200 gyűjtőállomáson 2460 kerékpár használható.

  Bővebben
 • Már kész

  Ökopark Pünkösdfürdőn

  Budapest új közparkja teljesen új, ökologikus szemléletmódot képvisel. Természetközeli megoldásokkal és kortárs építészeti elemekkel alakítottunk ki egy minden korosztály számára vonzó parkot.

  Bővebben
 • Előkészítés alatt

  Újjáéledő rakpart

  Zöldebbé és rendezettebbé tesszük a pesti alsó rakpartot: összefüggő gyalogos és kerékpáros sétányt hozunk létre, felszabadítjuk a lépcsős partokat és bővítjük a pihenési lehetőségeket.

  Bővebben
 • Most épül

  Megújul a Nagykörút

  A Fővárosi Önkormányzat célja egy egészségesebb, biztonságosabb, tisztább és zöldebb, azaz egy élhető és élettel teli Nagykörút kialakítása. A fejlesztése nem csak a közlekedésről szól.

  Bővebben
 • Előkészítés alatt

  Széchenyi sétány

  Több fa, szélesebb járdák, könnyen megközelíthető zöldfelületek és gyalogos korzó a Bazilika és a Budai Vár között. Megújuljanak a Lánchídhoz kapcsolódó közterek: a Széchenyi tér és a Clark Ádám tér, valamint a József Attila utca.

  Bővebben

Tervezzük együtt Budapest jövőjét!

Budapest új városfejlesztési tervet készít. Ismerd meg és kapcsolódj be a tervezésbe!

Bővebben
További enbudapestem.hu hírek

Ez is érdekelhet

Esélyteremtő Budapest 1920x1080

Esélyteremtő Budapest

Zöld Budapest 1920x1080

Zöld Budapest

Nyitott Budapest 1920x1080

Nyitott Budapest

Utoljára módosítva: 2024. 02. 20.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 07. 14.