Lezárult a Népliget ötletpályázat közönségszavazása, megvan nyertes!


Lezárult a Népliget közönségszavazása, ahol a díjazott pályaművek közül választhatta ki a közönség, hogy melyik pályaművet tartja a legjobbnak.

A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben hirdetett ötletpályázatot a Népliget megújítására. A pályázat iránt nagy érdeklődés mutatkozott, összesen 16 pályamű érkezett be, melyeket a tájépítész szakma elismert szakembereiből, valamint a Népliget megújításában érdekelt szereplőkből álló bírálóbizottság értékelt. A bizottság 6 pályaművet díjazott, ezek az ötlettervek adják a további tervezési és előkészítési munkák alapját. Ezek nyomán elkezdődött egy olyan intézkedési terv kidolgozása, amely elsősorban a fővárosi cégek számára határoz meg a Népliget fokozatos jobbítása kapcsán új feladatokat.

A Fővárosi Önkormányzat fontosnak tartja a budapestiek és a parkhasználók véleményének megismerését az elkészült tervekről, ezért október elején közönségszavazást hirdettünk. 

A szavazás alapján az OpenSpace Kft (vezető tervező Pápai Veronika, munkatársak: Bulath Janka, Lugosi Flóra, Lenkai Borbála, Lénárt Eszter) pályaműve kapta a legtöbb szavazatot, így övék a közönségdíjjal járó 3.000.000 forintos díj. 

A közönségdíjat Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes adta át a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményben, aki elmondta, hogy a közönségdíj jó lehetőséget teremtett a szakma és a közönség párbeszédére, kölcsönös edukációjára és reméli, hogy a Főváros ezzel is hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a megújuló Népligetet minden budapesti magáénak érezze a jövőben.

Gratulálunk a győztesnek!

Az ötletpályázatról és a Népliget megújításáról ezen az oldalon található további információ.