Tájépítészeti ötletpályázatot indítunk a Népliget megújítására


A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest elhagyatott állapotú parkja. A Népliget megújítása ezért a Radó Dezső terv egyik legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A Fővárosi Önkormányzat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét tiszteletben tartó, izgalmas, a klímaváltozás kihívásaira választ adó tervekkel elindítsuk a Népliget következő, felívelő korszakát. Azon dolgozunk, hogy zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közparkká váljon.

Első lépésben széles körű lakossági bevonással, az állami szereplőkkel, valamint kerületi önkormányzattal együttműködésben elkészítettük a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljunk a park ütemezett megújítására.

A Népliget megújításának következő lépéseként tájépítészeti ötletpályázatot hirdetünk, hogy a szakmai versenyben derüljön ki, milyen koncepcióterv képezze alapját a Népliget lépésről-lépésre történő rehabilitációjának. A pályázaton klímabarát, ökologikus zöldfelületek létrehozására és parki vízfelület létrehozására várunk javaslatokat, javítani szeretnénk a park átjárhatóságát és biztonságát, valamint kibővíteni a rekreációs funkcióit.

A

Az ötletpályázat részleteiről ezen az oldalon olvashatsz bővebben.