2014. szeptember 2. Rebeka, Dorina napja
Kiemelt hírek
A Főpolgármesteri Hivatal közleményei
Reagálás a Jobbik mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra
A Jobbik mai, közlekedési és forgalmi helyzettel kapcsolatos sajtótájékoztatóján elhangzottak teljesen alaptalan, politikai kampánynyilatkozatnak tekinthetők. Tanévkezdéskor minden évben nagymértékben megnő a forgalom a közutakon.
Részletek
A BKK reagálása az MLP közleményére
2010 óta több közlekedésfejlesztési beruházás zajlott le, mint előtte 20 éven át bármikor, 300 új autóbusz állt forgalomba és több mint 200 alacsonypadlós néhány éves, jó állapotú busz érkezett. 47 új villamos és 24 új trolibusz érkezik a fővárosba.
Részletek
Befejeződött az Ady Endre út felújítása
A felújított Ady Endre úton 2014. szeptember 1-jén megszűnt a forgalomkorlátozás, ezért a 42-es villamoson kívül a közúti forgalom is zavartalanul haladhat mindkét irányba.
Részletek
1
2
3
>>
Környezetvédelmi Alap 2014.
Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében.
Budapest Főváros Önkormányzata felhívást tesz közzé az "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2014" fővárosi kitüntető cím elnyerésére a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára.
Pályázati felhívás, adatlap
Pályázat első diplomás felsőfokú képzésben résztvevő, 2014 szeptemberétől utolsó tanulmányi évüket megkezdő, nappali tagozatos hallgatók számára.
Tovább
Műemléki Keret 2014.
A Fővárosi Közgyűlés a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását támogatni kívánja. E célra 48.250.000 Ft pénzügyi fedezetet biztosított, amelyet a „Műemléki Keret 2014.” pályázat útján kíván hasznosítani.
Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2014.
A Támogatás célja olyan munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, állítják vissza, amelyek a fővárosi védettség alá helyezést indokolttá tették.
Jőnius 30-ig kell megalkotni az Építési Szabályzatot
1
2
3
>>
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_margitsziget_01.jpg
Több mint 26 ezer egynyári virágot ültettek ki a Főkert szakemberei
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_buszmegallo.jpg
Számos változás lép életbe a járatok menetrendjében szeptembertől
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_MAC_logo.jpg
A döntőt szombaton rendezik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban
1
2
3
>>
A gyerekek fotózkodhattak is a bajnoki övekkel
A programok egy izgalmas betyártörténet köré épültek
1
2
3
>>
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_kozgyules_003.jpg
Rendkívüli ülést tartott 2014. augusztus 25-én a Fővárosi Közgyűlés. Megválasztották a Fővárosi Választási Bizottság új tagjait, döntöttek a 3-as metrót érintő felújítási kérdésekről.
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_kozgyules_3.jpg
Egyhangúlag támogatták az új budapesti rendőrfőkapitány kinevezését, döntöttek az M3-as metró rekonstrukciójának előkészítéséről. Határoztak a Pro Urbe Budapest és más fővárosi kitüntető címek odaítéléséről.
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_kozgyules_001.jpg
Döntöttek többek között Budapest új díszpolgárairól, a Cséry-telep kármentesítéséről, a budapesti villamostenderről, valamint az árvízvédelmi helyreállításról és útfelújításokról is szavaztak a képviselők.
1
2
3
>>
Közvélemény-kutatás
​Elkészült Budapest Főváros Közbiztonsági Koncepciója, amelyről hamarosan dönt a Fővárosi Közgyűlés Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága, illetve maga a közgyűlés. A koncepció az ELTE által készített közvélemény-kutatáson alapul.
A kutatás anyaga (letölthető pptx)
 
Budapest Portál
© Copyright 2010 SiteName MCS2