2014. október 1. Malvin napja
Kiemelt hírek
A Főpolgármesteri Hivatal közleményei
Budapest zászlója: Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közleménye
Az Együtt-PM (és a baloldal) főpolgármester-jelöltjének ismét tényismereti és számtani problémái keletkeztek. A Román Fejedelemség zászlajának már 1859-től piros, sárga, kék voltak a színei. A budapesti városegyesítés pedig csak 1873-ban történt meg.
Részletek
Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közleménye
A városvezetés elérte a korábban elődei által leépített Margit kórház megújítását, saját pénzügyi támogatást is biztosítva.
Részletek
A főpolgármester nem kíván taxis céget szervezni
Az egyik ellenzéki párt vetett fel ilyen ötletet közel fél évvel ezelőtt, de a főpolgármester és a közgyűlési többség ilyen gondolatot nem támogatott és ma sem támogat. A főpolgármester nem kíván taxis céget szervezni.
Részletek
1
2
3
>>
Környezetvédelmi Alap 2014.
Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében.
Budapest Főváros Önkormányzata felhívást tesz közzé az "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2014" fővárosi kitüntető cím elnyerésére a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára.
Pályázati felhívás, adatlap
Pályázat első diplomás felsőfokú képzésben résztvevő, 2014 szeptemberétől utolsó tanulmányi évüket megkezdő, nappali tagozatos hallgatók számára.
Tovább
Műemléki Keret 2014.
A Fővárosi Közgyűlés a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását támogatni kívánja. E célra 48.250.000 Ft pénzügyi fedezetet biztosított, amelyet a „Műemléki Keret 2014.” pályázat útján kíván hasznosítani.
Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2014.
A Támogatás célja olyan munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, állítják vissza, amelyek a fővárosi védettség alá helyezést indokolttá tették.
Jőnius 30-ig kell megalkotni az Építési Szabályzatot
1
2
3
>>
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_margitsziget_01.jpg
Az emlékhely Molnár Péter és Módy Péter szobrászművészek alkotása
/PublishingImages/gyujtokepek/msziget_futokor_gyujtokep.jpg
A futóknak a felújítás idejére ajánlott futóutat jelöltek ki
1
2
3
>>
A főpolgármester úgy fogalmazott: ha valaki dolgozni akar a városért, az be tud jönni reggel 7 órára, az ülés meghirdetett kezdeti időpontjára.
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_kozgyules_003.jpg
Rendkívüli ülést tartott 2014. augusztus 25-én a Fővárosi Közgyűlés. Megválasztották a Fővárosi Választási Bizottság új tagjait, döntöttek a 3-as metrót érintő felújítási kérdésekről.
/PublishingImages/gyujtokepek/gyujtokep_kozgyules_3.jpg
Egyhangúlag támogatták az új budapesti rendőrfőkapitány kinevezését, döntöttek az M3-as metró rekonstrukciójának előkészítéséről. Határoztak a Pro Urbe Budapest és más fővárosi kitüntető címek odaítéléséről.
1
2
3
>>
Közvélemény-kutatás
​Elkészült Budapest Főváros Közbiztonsági Koncepciója, amelyről hamarosan dönt a Fővárosi Közgyűlés Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága, illetve maga a közgyűlés. A koncepció az ELTE által készített közvélemény-kutatáson alapul.
A kutatás anyaga (letölthető pptx)
 
Budapest Portál
© Copyright 2010 SiteName MCS2