Közlekedés

Megkapták szerdán a típusengedélyt az M3-as metró felújított kocsijai – mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában szerdán Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: most már bizonyos, hogy tavasztól sorozatban érkeznek a felújított szerelvények.
Az FKF szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban várta a csapadékot. A havazás kezdetekor 74 darab téli célgép kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását. Csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek.
A BKK és a BKV 2016 novemberében pályázatot hirdetett fővárosi közösségi közlekedési eszközök készítésére építőkockákból. A nyertes alkotásokból rendezett kiállítást Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a Földalatti Vasúti Múzeumban.
Megkezdődik csütörtöktől a pesti rakpart fejlesztése a Dráva utca és a Margit híd között. Az eddigi forgalmi rend még nem változik, az autósok észak-dél irányban egy sávon haladhatnak. Parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán a munkálatok ideje alatt.
Hibás hír jelent meg a fővárosi tömegközlekedés "átszervezéséről". Valójában arról van szó, hogy az EIB biztosított Budapest számára egy közel 100 milliárd forint értékű fejlesztési hitelkeretet, ami nem korlátozódik a közlekedésre.
A szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a mai napon nagymértékű javulás nem várható.
2016 utolsó napjain az iskolaszünet idején érvényes menetrend lesz érvényben egészen szilveszter éjjelig, sűrítik az éjszakai buszokat. Január 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni. Január 2-ig díjmentesen lehet parkolni.