Közlekedés

A 2016 nyarán indult munkálatok során az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton korszerűsítették a villamosmegállókat annak érdekében, hogy akadálymentes közlekedési lehetőséget nyújtsanak.
Vasárnap 14:30 és 17:00 között tartják Budapesten Az Élet Menete rendezvényt a pesti alsó rakpart Margit híd és Lánchíd közötti szakasza, valamint az Eötvös tér–Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér útvonal lezárásával. Az esemény idején a forgalomkorlátozások miatt a 2-es villamos a Boráros tér és az Eötvös tér között nem jár, a 16-os és a 105-ös busz pedig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.
A Fővárosi Vízművek 2017. április 10-től várhatóan július elejéig vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Belgrád rakparton. Afelújítás a Fővárosi Gázművek gázvezeték-rekonstrukciójával összehangoltan történik.
​Ma a BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői részvételével megtartott kollektív munkaügyi vitán a társaság vezetése megtette béremelésre vonatkozó javaslatát. A szakszervezetek kijelentették, hogy a sztrájkbejelentésüket felfüggesztik.
Elutasíthatatlannak tűnő béremelési ajánlatot adott a BKV és a főváros vezetése a cég két meghatározó szakszervezetének - jelentette be a Budapestinfón Tarlós István főpolgármester. A budapesti árvízvédelmi művek fejlesztése 50-60 milliárd forintba kerülhet. Folynak az egyeztetések a közterület-felügyeletekről.
Idén ötödik alkalommal kerülnek a BKV-dolgozók munkái a Földalatti Vasúti Múzeum vitrinjeibe és falaira, akik – mint az a kiállított művekből is kiderül – hobbiként szívesen foglalkoznak fotózással, festészettel, rajzolással, faragással, gobelinkészítéssel vagy éppen pirográfiával.
​2017. április 8-tól (szombattól) két és fél hétig, április 25-ig (keddig) a 4-es és a 6-os villamos pályafelújítási munkák miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a 32-esek tere megállóhelyig. A Wesselényi utca és a Corvin-negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak.