Közlekedés

Május 27-étől várhatóan augusztus végéig változik egyes budai villamosjáratok közlekedése: az 56-os, az 56A és a 61-es rövidített útvonalon, dél-budai végállomásától a Szent János kórházig közlekedik, az 59-es villamos pedig meghosszabbított útvonalon jár.
2017. május 22-től a már meglévő parkoló átépítésével elkezdődik az Örs vezér téren a P+R parkoló felújítása és bővítése. A munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak, melynek idejére lezárják a parkoló teljes területét, így ez alatt az idő alatt ott a parkolás nem lesz lehetséges.
Május 17-én délelőtt a Fővárosi Önkormányzat felavatta ingyenes kerékpárpumpa-rendszerét a VI. kerületi Liszt Ferenc téren. A projekt célja a városi kerékpáros közösség és közlekedés mindennapjainak támogatása.
Véget ér 2017. május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása, 14-étől pedig a teljes útszakaszt korlátozások nélkül, az új forgalmi rendnek megfelelően használhatják az arra közlekedők.
Vasárnaptól újra minden állomáson, így a Kossuth téren is megállnak az M2-es metró szerelvényei.
Budapest testvérvárosi együttműködést köt Krakkóval. Racionalizálják a Fővárosi Közbeszerzési Kft. működését. Júniusban dönthet a közgyűlés arról, hogy egyes nyári hétvégéken lezárják az autósok elől a Szabadság hidat. Határoztak arról, hogy mintegy egy tucat eddig névtelen közterület kap új elnevezést.
​A Hűvösvölgyi úti villamospálya mellett húzódó támfal állapota erősen leromlott, az átépítés halaszthatatlanná vált. A BKV Zrt. által megrendelt kivitelezési munkák csak a villamosok közlekedésének korlátozásával végezhetők el. A szükséges felújítást a Budapesti Közlekedési Központ május 27-től nyár végéig tervezi.