Közlekedés

Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött.
A H6-os HÉV helyett július 24-étől augusztus 16-áig a Közvágóhíd H és a Soroksár, Hősök tere H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár pályakarbantartási munkák miatt. A szerelvények rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök terétől Ráckeve állomásig; Tököl állomásig; illetve Dunaharaszti külső állomásig közlekednek.
A hatóság a szerelvényeket a mai napon újra utasforgalomra alkalmasnak minősítette.
A BKK múlt csütörtökön elindult online jegyértékesítési rendszere biztonságos, nincs ok arra, hogy azt leállítsák, a felhasználók adatai biztonságban vannak – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes. Kiemelte, hogy az értékesítési rendszer folyamatos kibertámadásoknak volt kitéve.
A Budapesti Közlekedési Központ 2017. július 13-ától bevezeti a közösségi közlekedés igénybevételéhez használható bérletek internetes felületen történő értékesítését
A nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért kamerarendszer is működik a buszokon.
A vizes VB nyitó ceremóniájának előkészületei miatt már július 7-étől (péntektől) korlátozásokra kell számítani a budai és a pesti rakpartok belvárosi szakaszán a késő esti órákban. az időszakban az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a pesti és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszát.