Közlekedés

A tegnapi nap forgalomból kivont felújított M3-as szerelvényen a Metrowagonmash a hibát elhárította.
Forgalomba állították hétfőn az M3-as metró vonalán az első felújított szerelvényt. Az eseményen Tarlós István főpolgármester elmondta: 2018 nyarától már csak ilyen, felújított kocsik viszik az utasokat a vonalon.
A FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2016. március 18-án szombaton és 19-én vasárnap 06.30 órától 13.30 óráig az Erzsébet híd mosását végzi el egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett.
A huszonhét éve jegyellenőrként dolgozó Dankó Ilona lett a 2016-os év legjobb ellenőre a BKK ügyfeleinek döntése szerint. A második alkalommal odaítélt címre hat jegyellenőrt jelölt a BKK, kiválasztásuk objektív, szakmai szempontok alapján történt, figyelembe vették azt is, hogy a jelölttel szemben ne legyen jogos utaspanasz.
A fogyatékkal élők véleményét és az utasok visszajelzéseit figyelembe véve a BKK március 15-étől visszaállítja az M2-es és az M4-es metró vonalán az állomásra érkező szerelvények ajtóinak automatikus nyitását, tehát a ki- és beszálláskor az utasoknak ezentúl nem kell megnyomniuk az ajtónyitó gombot leszálláskor.
A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét, aki teheti, kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – közelítse meg.
A munkálatok során több mint egy kilométernyi útszakaszt építettek át, megújultak a forgalmi sávok, valamint az út mindkét oldalán a parkolófelületek, a buszsávok és a járdák is.