Közlekedés

Márc. 10-én a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek, az M3-as metró 20:30-ig Kőbánya-Kispest és Lehel tér között közlekedik. Az M2-es és az M4-es metró mind március 9-én (pénteken), mind március 10-én (szombaton) éjjel hosszabb üzemidővel közlekedik.
Az M3-as metró felújításával kapcsolatban a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága Budapest Főváros Önkormányzatával egyetértésben alkotói pályázatot hirdet 3-23 éves korig, óvodásoktól egyetemistákig.
A tudós társaság májusig dolgozik, szakmai véleménye alapján a Fővárosi Közgyűlés mondja ki a döntést a római-parti árvízvédelmi mű legnagyobb eleméről. A 3-as metró akadálymentesítése érdekében több gyártóval is tárgyalnak, a ferdekabinos megoldás több állomáson is megvalósítható.
Március elejétől a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino villamosokra is kiterjesztették a Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszert. A FUTÁR telepítésével párhuzamosan a fedélzeti biztonsági kamerákat is üzembe helyezték a nagykörúton közlekedő szerelvényeken.
Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján - mondta el Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
A fővárosi közlekedés rendkívül eseménydús fél évszázadot tudhat maga mögött, amelynek tárgyi emlékeiből nyílt kiállítás a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában.
A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott hétfői budapesti rendezvényen.