Közlekedés

A fenntartható városi mobilitástervezés érdekében a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ elkészíttette a „Budapesti Mobilitási Terv 2030” egyeztetési anyagát és a hozzá tartozó stratégiai környezeti vizsgálatot (SKV).
A budapesti elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz (NEJP) - az erről szóló együttműködési megállapodást Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter írta alá szerdán Budapesten.
A megnyitott alagútszakaszt nem lehetett hermetikusan lezárni, így kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, ahol zárlatot okozott, amely a mai napon a füstjelenséget okozta.
Az M3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszok közlekednek, az érintett dél-pesti lakóövezetek felől új, közvetlen buszjáratok indulnak, más érintett buszjáratok a szokásosnál sűrűbben járnak.
A főpolgármester közölte: "úgy néz ki", hogy a metró teljes infrastruktúra felújításáig "esetleg megoldható" a szerelvények légkondicionálása. A szakemberek elvégzik a Liebherr moduláris klímarendszer vizsgálatát.
Az M3-as metró március 15-én egész nap, 16-án és 17-én pedig egészen 20:30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár.
A felújítás kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., a beruházás költsége nettó 985 millió forint.