Közlekedés

Nem közlekedik a 60-as jelzésű fogaskerekű vasút 2018. október 15-étől, hétfőtől várhatóan november végéig, mert az Erdei iskola és az Orgonás megállóhely között karbantartást végeznek.
​A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint 2018. október 4. és 17. között szünetel a vasúti közlekedés a Déli pályaudvaron karbantartási munkák miatt. A korlátozás ideje alatt kulcsszerepet játszó Kelenföld vasútállomás leggyorsabban a szokásosnál sűrűbben induló M4-es metróval érhető el.
2018. október 14-től villamospálya-felújítás lesz a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér közötti, kiemelkedően nagy forgalmú és terhelésű vonalszakaszon. Az Orczy tértől a Blaha Lujza térhez, valamint a Keleti pályaudvarhoz villamospótló autóbusszal lehet majd eljutni.
Október 6-án, szombaton a Hungária kocsiszínben zárja a BKV az őszi nyílt napok sorozatát. A kocsiszín látogatása ingyenes, előzetes regisztrációhoz nem kötött.
Felújítási munkákat végeznek a XI. kerületi Fehérvári út Hamzsabégi út – Lecke utca, illetve a Csurgó út – Kondorosi út közötti szakaszán 2018. szeptember 28-tól.
Egyhangúlag támogatták, hogy Terdik Tamás legyen az új budapesti rendőrfőkapitány. Testvérvárosi megállapodást kötött Betlehemmel Budapest. Hétmilliárd forint kormányzati pluszforrás jut a Lánchíd és a Váralagút felújítására, amelynek nettó kivitelezési ideje 18 hónap lehet.
2018. szeptember 29. és október 28. között új útvonalon és új járművekkel várja az érdeklődőket a Budapesti Sétajárat.