Közlekedés

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzék politikai-taktikai trükknek használja az akadálymentesítésről szóló népszavazási kezdeményezést. A Főváros folytatja az egyeztetést a MEOSZ elnökségével és a Kormánnyal az akadálymentesítésről.
"Ami a feltett kérdésben van, az teljesül. Sokszor elmondtuk. A Kúria pedig kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. Tudni kell, hogy ilyet az Európai Unió sem ír elő! Az MSZP ezt füllentette, de nem ezt kérdezi a népszavazáson."
Az elmúlt évben több, a BKK és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében megvalósult akció is segítette a kerékpáros közlekedés népszerűsítését.
A szocialisták népszavazási kezdeményezése az M3-as metró akadálymentesítésére értelmetlen, és nem befolyásol semmit sem – mondta keddi, rendkívüli sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.
Idén decemberben megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel az M3-as metró északi szakaszának állomásainál, valamint az alagútban. A főpolgármester támogatja az M2-es metró és a H8-as (gödöllői) HÉV összekötésének projektjét.
Szeneczey Balázs jelezte: a fővárosi mintegy 1300 darabos buszparknak már több mint 50 százalékát lecserélték, és 2019-re lebonyolítják a buszok több mint 70 százalékának cseréjét, így akkorra a a fővárosban nagy többségben vadonatúj, vagy alig használt buszok járnak majd.
Az építészeti tervezés fő célkitűzése az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával.