Közlekedés

A VT-Arriva Kft. 45 MAN Lion’s City A21 járművet, a BKV Zrt. pedig 43 Mercedes Conecto autóbuszt állított forgalomba, amelyek kivétel nélkül mind az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek, ezzel jelentősen javítottak Budapest közösségi közlekedésének színvonalán.
A Váci út – Róbert Károly körút csomópontjában a korábban bejelentett forgalmirend-változások továbbra is érvényben maradnak, és kiegészülnek éjszakai lezárásokkal a metróvonal felszíni pótlásához szükséges hálózat kiépítése miatt.
Forgalomba állt a Nagykörúton a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos.
A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatást a 2016/2017-es tanévre, illetve annak második félévére érvényes okmányokkal a legkésőbb 2017. október 31-i kezdődátummal megváltott bérlettel lehet igénybe venni, ezután csak a most kezdődő tanévre érvényes diákigazolvánnyal lehet kedvezményesen, tanulóbérlettel utazni.
​Holnaptól haladhatnak át az utasok a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapukon. Ez a megállóhelyi infrastruktúra-telepítés első állomása, amelyen a BKK éles környezetben teszteli a beléptető kapuk funkcionális működését.
Szeptember elejétől hajóval is elérhető lesz Budapest kedvelt szabadidős helyszíne, a Kopaszi-gát. A BKK hajójáratai a fejlesztésnek köszönhetően 2017. szeptember 1-től újra érintik a kikötőt, így a D11-es és D12-es járat reggeltől estig Újpesttől, illetve a Rómaifürdőtől az új Kopaszi-gát–BudaPart kikötőig közlekedik.
Véget ért a három hónapig tartó vágányzár a hűvösvölgyi villamosok vonalán, amelynek során megtörtént az Ördög-árkot a villamospályától elválasztó 115 éves, nagymértékben leromlott állapotú támfalak teljes rekonstrukciója, illetve több szakaszon a vasúti pálya és a hozzá tartozó infrastrukturális elemek felújítása is.