Iskolakapun kívüli program - Táborozás

A Fővárosi Önkormányzat a fővárosi tulajdonú köznevelési intézmények diákjai számára táborozási lehetőséget és táborozási támogatást biztosít három táborhelyen.  Cél: lehetőség biztosítása közösség építésre, feltöltődésre és az együtt táborozás élményének megszerzésére azon tanulók esetében is, akiknek családja nem engedheti meg magának a nyári nyaralásokat.

A táboroztatási időszak: 2013. június 17- 2013. augusztus 31.
 
Jelentkezni az intézményeknek megküldött felhívás alapján lehet. Azt kérjük, hogy a táborhelyekre kidolgozott programmal jelentkezzenek a csoportok.
 
Táborhelyek:
 
Szabadszállás
célcsoport: középfokú nevelésben/oktatásban tanuló alkotó csoportok
létszám: 14 diák+2 pedagógus
program: saját művészeti/sport program
 
 
Gergelyiugornya
célcsoport: középfokú nevelésben/oktatásban tanuló  csoportok
létszám: 40 diák + 4 pedagógus
program: pihenő, szabadidős tábor
 
Pilisszántó
célcsoport:  középfokú és általános iskolás korosztály
létszám: 45 diák + 4 pedagógus
program: szabadidős  - és diák-önkormányzati tábor
 
Szabadszálláson, a Szabó Ervin Könyvtárral közösen, két turnusban olvasótábort hirdetünk kulturális programokkal, könyvtáros tanárok bevonásával.

Erdei iskola

A Fővárosi Önkormányzat a fővárosi tulajdonú köznevelési intézmények diákjai számára őszi, téli és nyári időszakokra táborozási lehetőséget és táborozási támogatást biztosít három, a nyári időszakban már négy táborhelyen.
 
Cél: lehetőség biztosítása közösség építésre, feltöltődésre és az együtt táborozás élményének megszerzésére azon tanulók esetében is, akiknek családja nem engedheti meg magának a nyári nyaralásokat.
 
A táboroztatási időszak:
 
Őszi-téli tábor (Pilisszántó): 2013. október 1 - 2014. június 15. előzetes egyeztetés szerint, célcsoport:  középfokú és általános iskolás korosztály, létszám: 45 diák+4 pedagógus, program: szabadidős  - és diák-önkormányzati tábor
 
Nyári tábor: 2014. június 16 - augusztus 31. (Pilisszántó, Szabadszállás, Soltvadkert, Gergelyiugornya)
 
Jelentkezni az intézményeknek megküldött felhívás alapján lehet. Azt kérjük, hogy a táborhelyekre kidolgozott programmal jelentkezzenek a csoportok.
 

 

 

KAPCSOLAT

taborozas@budapest.hu

Kapcsolódó cikkek

A Fővárosi Önkormányzat meghívására – az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” elnevezésű programsorozat részeként – a határon túlról 25 diák és 5 pedagógus töltött négy napot Budapesten a Határok Nélkül Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó résztvevőjeként a nemzeti összetartozás napja alkalmából.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” programsorozat keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet négy kategóriában.
Június 16 - augusztus 31. között, öt helyszínen - Gergelyiugornyán, Pilisszántón, Soltvadkerten, Verőcén és Szabadszálláson -kedvezményes nyári táborozási lehetőség heti turnusokban szervezett, hétfői érkezéssel és legkésőbb szombat reggeli utáni távozással.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek" keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet. Jelentkezni március 3-ig lehet.
Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi levéltár közreműködésével városismereti versenyt szervez fővárosi középiskolás diákoknak. A vetélkedő célja Budapest közlekedéstörténetének megismerése.
​Negyedik alkalommal rendezi meg a Főváros az „Iskolakapun kívüli programok" keretében a "Sportos vakáció a városban" eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály valamint a Gimnáziumok Gazdasági Szervezete az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” programsorozat keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet.
Február 15-ig tekinthető meg a Láss, ne csak nézz! Budapest, a fény városa - diákszemmel című fotókiállítás. A tárlaton azokat a képeket mutatják be, amelyeket az ugyanezen címmel a Fővárosi Önkormányzat és a FSZEK által meghirdetett fotópályázatra küldtek be a diákok.
A Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium „6almaSokk” nevű csapata nyert, dobogós lett a Gundel Károly Szakképző Iskola „JENÁTÜLŐ” és a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium „HUNcut Buckák” elnevezésű csapata.
​Budapest egyesítésének 142. évfordulója alkalmából Budapest Főváros Önkormányzata Budapest Főváros Levéltárának közreműködésével az „Iskolakapun Kívüli Program” elnevezésű rendezvénysorozat keretében városismereti versenyt szervez fővárosi középiskolás diákok számára.
Fiatal művészek veszik birtokba ismét a Városháza Parkot péntek délután, hogy tehetségüket, rátermettségüket bizonyítsák az utca színpadán.