Iskolakapun kívüli program: Művelődési Élménytábor Szabadszálláson

 
A táborban 28 fővárosi iskolás vett részt. A programról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két fiatal munkatársa gondoskodott, akik játékos vetélkedőket szerveztek irodalmi, képzőművészeti és történelmi témakörökben. A vetélkedősorozat zárásaként a csapatok a könyvtár jóvoltából könyvjutalomban részesültek.

A fiatalok látogatást tettek a Szabadszállási Tájházban, valamint egész napos játékos foglalkozáson vettek részt a közeli Strázsa-tanyán, ahol megismerkedtek az alföldi tanyavilág életével. A résztvevők drámapedagógus irányításával verseket játszottak el, és egy hangulatos estén régi magyar hangszerek kíséretében közösen énekeltek. A programból természeten nem hiányozhatott a sport és a szalonnasütés sem.

A kiváló hangulatú tábort Budapest Főváros Önkormányzata támogatta.

Kapcsolódó hírek

A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” programsorozat keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet négy kategóriában.
Június 16 - augusztus 31. között, öt helyszínen - Gergelyiugornyán, Pilisszántón, Soltvadkerten, Verőcén és Szabadszálláson -kedvezményes nyári táborozási lehetőség heti turnusokban szervezett, hétfői érkezéssel és legkésőbb szombat reggeli utáni távozással.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek" keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet. Jelentkezni március 3-ig lehet.
Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi levéltár közreműködésével városismereti versenyt szervez fővárosi középiskolás diákoknak. A vetélkedő célja Budapest közlekedéstörténetének megismerése.
​Negyedik alkalommal rendezi meg a Főváros az „Iskolakapun kívüli programok" keretében a "Sportos vakáció a városban" eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak.