Térfoglalás: pályázat szabadtéri kulturális, közösségi programok megvalósítására

A Pro Cultura Urbis Közalapítvány pályázatot hirdet TÉRFOGLALÁS címmel, 2023. július 1. és 2023. szeptember 30. valamint 2023. október 1. és 2024. június 1. között megvalósuló művészeti és kulturális projektek támogatására.

​A Térfoglalás egy városi ötletpályázat, amely a Budapestet alkotó 23 kerületben és a város két felé​t összekötő Duna mentén megvalósuló szabadtéri programok megvalósítását ösztönzi a város egyesítésének 150. évfordulója alkalmából, Budapest Főváros Önkormányzata és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány (PCU) támogatásával. Célja, hogy a városban élő és működő közösségek a maguk érdeklődésének megfelelő programot hozzanak létre, amellyel megjelenítik a város egyesítésének üzenetét.

 
 
A pályázatban megvalósuló szabadtéri programok célja, hogy a városi közterületeken eltöltött idő minőségének javítása, a városlakói aktivitás, a szomszédsági kapcsolatok és a Budapest150 identitás erősödjön a kultúra, a művészetek, az urbanisztika és az innováció eszköztárán keresztül. A pályázatra városi, civil, kerületi közösségek jelentkezhetnek.​


Pályázati kegóriák:


1. kategória – Duna és partjai

Közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló közterületi, szabadtéri, kísérleti, egyedi beavatkozások Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában álló Duna-parti területein. Kiíró legfeljebb 1 projektet támogat, melyhez bruttó 15.000.000 Ft összeggel járul hozzá. A pályázónak rendelkeznie kell Budapest Főváros Önkormányzatának támogatói levelével. A vízparti aktivitások szezonális jellege miatt, a 1. kategória megvalósítási időszaka: 2023. július 1. és 2023. szeptember 30. között.


2. kategória – a budapesti huszonhármak

Egyedi koncepcióval rendelkező szabadtéri kulturális-közösségi programok Budapest 23 kerületében. A pályázóknak rendelkezniük kell a tervezett projektet befogadó kerületi önkormányzat támogatói levelével. A rendelkezésre álló keretösszeg kerületenként legfeljebb bruttó 6.500.000 Ft, a 2.kategória megvalósítási időszaka: 2023. október 1. és 2024. június 1. között.




A pályázatok beküldési határideje 2023. augusztus 21.


Kapcsolódó dokumentumok: