Május 1-jén indul az első Mobilitási Pont Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat, BKK Zrt. és KTI partnerként vesznek részt a 2017. június 1-jén indult 3 éves, Európai Unió Horizont 2020 keretprogramján. A Cities-4-People (a továbbiakban C4P) c. projekt célja közösségi tervezéssel emberközeli közlekedési megoldások létrehozása, tesztelése és értékelése. A projekt budapesti célterülete a Duna-part Margit híd és Műegyetem rakpart közötti budai szakasza. A Fővárosi Közgyűlés március 27-i ülésén jóváhagyta a projekt közösségi bevonással megtervezett 3 db mintabeavatkozását. 2019. május – júniusi pilot beavatkozások a több, mint egy éve megkezdett közösségi tervezési folyamat részeként kerülnek kipróbálására.

2019. május - június hónapokban a budapesti lakosság háromféle kísérleti beavatkozással találkozhat: Innovatív és fenntartható közlekedési szolgáltatásokat kínáló „Mobilitási Pont"; Gyaloglást, kerékpározást segítő forgalomtechnikai beavatkozás, rakpart „közteresítés", Budai Séta Ösvény kialakítása.

2019. májusban, a kísérleti beavatkozások közül elsőként a Mobilitási Pontot nyitjuk meg a Szent Gellért téren.  Az M4-es metró kijáratának szűk környezetében kiépített Mobilitási Ponton a LIME elektromos rollermegosztó, MOL BUBI és Donkey Republic kerékpármegosztó, a MOL Limo és a GreenGo autómegosztó szolgáltatások válnak elérhetővé.  

A fenntartható mobilitási módok ösztönzését és az eszközök használatát az első napokban a szolgáltatók kollégái, későbbiekben tájékoztató ábrák segítik. A Két hónapos kísérlet során a projektben résztvevő fővárosi szervezetek a C4P@budapest.hu e-mail címre várják a szolgáltatással kapcsolatos véleményeket és észrevételeket.

A Budapest Portálon megtalálható Cities-4-People projekt információk az alábbi linken érhetők el: http://budapest.hu/Lapok/2017/elheto-es-fenntarthato-varosok-cities-4-people-varosok-az-emberekert.aspx

 

Hírek

RSS megtekintés