Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. 2019. október 22-én kezdte meg a Budapest XVIII. kerület Ipacsfa utcában az egykori Cséry-telep részét képező Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló telek teljes kármentesítését.
Egészségtelen volt a levegő minősége hét településen a tegnapi nap (2019.10.24.) folyamán. Ezek az alábbiak: Budapest, Dunaújváros, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Tököl. További tizenhét településen kifogásolt volt a levegőminőség.
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot.
Elültették a mintegy három éve indult fővárosi fatelepítési program tízezredik és az országfásítási program első fáját pénteken a Margitszigeten. A fákat jelképesen Tarlós István főpolgármester és Nagy István agrárminiszter ültette el.
​A külföldön tartózkodó Tarlós István főpolgármester tudomására jutott, hogy a Tabánban fákat akarnak kivágni.
A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával kezdődő rekonstrukció során – amelynek elvégzését alapvetően az elhasználódott útburkolat indokolja – az útszakaszt újraaszfaltozzák, továbbá, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül; rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket is.
A pályázat témaköreire összesen 58 623 ezer forint áll rendelkezésre.