Utazzon idén is a BKK járataival a Sziget Fesztiválra!

​​​​2016. augusztus 10-17. között rendezik a 24. Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 6-ától érvényes CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 10-17. között zajló Sziget Fesztivál 2016 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől,
 • a CITYPASS-szal rendelkezők a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.
A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 10-től (szerdától) a Sziget Fesztivál 2016 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a szigetlakókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban a fesztiválozók jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. A több nyelven beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített  gyűjtőállomásnál. A kerékpárokat itt csak kipróbálni lehet, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 99 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A BKK a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren többlet munkaerő bevonásával teszi gyorsabbá és kényelmesebbé a külföldről érkező fesztiválozók eljutását a Sziget területére. Munkatársaink a repülőtéren található ügyfélszolgálatoknál, valamint a jegy- és béretautomatáknál is segítséget, tájékoztatást, eligazítást nyújtanak az érkezőknek.

A Sziget Fesztivál 2016 helyszíne, az Óbuda-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig,
 • vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig utazva;
 • Dél-Buda irányából a 17-es villamossal a Margit híd, budai hídfő H, vagy a 19-es villamossal a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest M végállomásig, innen az M3-as metróra átszállva a Deák Ferenc tér M-ig, majd átszállva az M2-es metróra a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Déli pályaudvarról és a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva.

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • a Petőfi térről és a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal,
 • a D12-es hajójárattal,
 • a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét EZEN a linken, az éjszakai hálózatét EZEN a linken érhetik el.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

A H5-ös HÉV augusztus 10-én (szerdán) 5:30-tól 17-én (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

A 6-os villamos az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es és a 918-as éjszakai járaton az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

Budapesti Közlekedési Központ

Kapcsolódó cikk

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Főváros hivatalos turisztikai szervezete idén is jelen lesz a Sziget Fesztiválon (augusztus 10-17.) a Budapest Házzal, ezen belül információs pontjával Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen.

Hírek

RSS megtekintés