Budapestinfo Pont a Szigeten

​A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Főváros hivatalos turisztikai szervezete idén is jelen lesz a Sziget Fesztiválon (augusztus 10-17.) a Budapest Házzal, ezen belül információs pontjával Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen.

​​A BFTK egyik kiemelt feladata Budapest mint turisztikai desztináció minél szélesebb körű népszerűsítése, valamint a fővárosba látogatók személyes informálása. Ebből kifolyólag a szervezet minden jelentős budapesti eseményen és rendezvényen Budapestinfo Ponttal képviselteti magát, hogy a személyes tájékoztatás mellett magas színvonalú kiadványaival is segítse a turisták eligazodását a fővárosban.

A tágas Budapest Házban – az elmúlt évekhez hasonlóan – a kiterjedt tájékoztatás mellett különféle aktivitásokra is számíthatnak a fesztiválozók.  Augusztus 13-án, szombaton a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál visszatérő előadói, a SAPP (Street Art Project Performances) kortárs táncművészeti előadását láthatja az, aki 13, 15 vagy 17 órakor arra jár. A BFTK városnéző túrákat is szervez pénteken (augusztus 12-én), vasárnap (augusztus 14-én) és kedden (augusztus 16-án). A szervezet emellett turisztikai felmérést végez a Budapest Házban arról, hogy az idelátogatók milyen benyomásokat, élményeket szereznek a fővárosról. A betérők szóban is kifejthetik véleményüket Budapestről, amelyet a BFTK munkatársai film formájában megörökítenek.

Budapest Főváros Kormányhivatala állásajánlatokkal és önéletrajz-írási tanácsadásadással várja az érdeklődőket a Budapest Házban, emellett segítenek az elektronikus ügyintézés felfedezésében is. Az egészségre is gondolnak, hiszen szerdán és csütörtökön (augusztus 10. és 11.) interaktív egészségfejlesztési tanácsadást tartanak, emellett pénteken és szombaton (augusztus 12. és 13.) kipróbálhatók a polgári védelmi ruházatok és gázmaszkok, vasárnap és hétfőn (augusztus 14. és 15.) pedig SMART TUNING néven járműdizájn tanácsadást tartanak a kormányhivatal szakemberei. Kedden (augusztus 16.) fogyasztóvédelmi pontjuknál várják a szigetlakókat, továbbá minden nap fogadják az elveszett vagy éppen talált személyi okmányokkal kapcsolatos bejelentéseket.

A Budapest Ház augusztus 10-től 17-ig minden nap 10.00-22.00-ig, a Kormányhivatal 10.00-18.00-ig tart nyitva.

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ