Több mint negyedmillió egynyári növényt ültetnek idén a parkokba

A FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai városszerte megkezdték a több mint 260 000 darab változatos színű és formájú egynyári növény kiültetését
Az árvácskák, tulipánok és nárciszok elvirágzása után a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai városszerte megkezdték a több mint 260 ezer változatos színű és formájú egynyári növény kiültetését.

A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, melynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig jól szervezett csapatmunka áll. A városszerte elhelyezkedő, összesen 11 500 m2-nyi virágágyba idén több mint 250 fajtából 260 ezer egynyári növényt ültetnek ki. Zömük a budapesti klímát jól tűrő magyar fajtából kerül ki, túlnyomó részüket a Főkert Nonprofit Zrt. saját telepén termeszti.

Legnagyobb százalékban begóniák, pistikék és kakastaréjfajták, valamint jelentős számban verbénák, bársonyvirágok és zsályafélék kerülnek a közterületekre, valamint egyre több évelő dísznövény, mint a kasvirág, a kúpvirág és az évelő díszgyertya.

A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten, a Városligetben és a Gellérthegyen találhatók. Április 26-án a Margitszigeten lévő Casino virágágyakat – szakmai segítségnyújtás mellett – több mint ezer önkéntes ültette ki, ezzel Guinness-rekordot felállítva.
 

Az ENSZ 2015-öt „a fény és a fényalapú technológiák” nemzetközi évének nyilvánította, ennek megfelelően a Főkert által kezelt virágágyakban idén a fény éve által inspirált motívumokat, formákat és színeket lehet felfedezni.

Hírek

RSS megtekintés