Indul a strandszezon a fővárosban

Gyerek-, diák-, nyugdíjas kedvezményekkel, családi jegyekkel, Strandváró nappal és több, új, izgalmas szolgáltatással várják a budapesti strandok a nap és a víz szerelmeseit.
 
A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint százmillió forintot fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A Palatinus Strandon felújításra kerültek a vizes blokkok, illetve megkezdődtek a kabinos öltözők javítása.
 
Az idei strandszezon nagy újdonsága, hogy számos kedvezménnyel igyekszünk újra a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várjuk őket.
A szerdai napokon, az ún. Standváró Napon pedig mindenkit kedvezményes jeggyel igyekszünk strandra csábítani. A kedvezményes napon az alábbi strandok várják a fürdőzőket: Paskál Strandfürdő, Római Strandfürdő, Csillaghegyi Strandfürdő, Pünkösdfürdői Strandfürdő és Dagály Fürdő. Ár: 1.100 Ft-tól.
 
Az április 28-án nyitó Palatinus Strand, mely elektromos járművel is megközelíthető a Margitsziget mindkét bejáratáról, egy valódi vízi gyerekparadicsommá alakul a nyár folyamán, ahol számos vízi játékkal várjuk a kalandvágyókat. De nemcsak a gyerekekre vár szuper program, hiszen Közép-Európában egyedülálló szörf (hullámlovas) programmal is várjuk a Palatinus Strandra látogató vendégeket. Nem kell már több ezer kilométert utazni ahhoz, hogy szörfözésre alkalmas hullámokat találjunk. A megszokott óránkénti hullámszolgáltatás mellett, mindenki kipróbálhatja milyen is a hullámokat elkapni és meglovagolni.
Oktatás: hétfőtől péntekig 7.00 – 8.30 vagy 8.30 – 10.30
Ingyenes szörf szolgáltatás péntektől vasárnapig 6-20 éves korig: 11.20 - 12.20 - 13.20
 
A szörf mellett az érdeklődők kipróbálhatják a carisma nevű labdajátékot is, mely a fronton elnevezésű baszk játék egyik változata. A pálya megépítettségének külön érdekessége, hogy a falak speciális üvegből készülnek, így a játék láthatóvá válik. A carisma könnyen megtanulható, lendületes, vidám szórakozást ígér a vendégeknek, akik a játékot 2012-ben ingyen próbálhatják ki.
 
Új kezdeményezésként, terveink szerint minden pénteken latin party megszervezésére kerül sor a Palatinus Strandon. A latin zene szerelemesei a termálmedence mellett élvezhetik a salsa ritmusait, könnyed kikapcsolódást biztosítva a fárasztó hét után.
 
Palatinus Strandfürdő további attrakciói: rodeo bika, trambulin, mini golf és 3D karika.
 
A sportolni vágyókat már április 30-tól várjuk szeretettel a Dagály Strandon, ahol kosárlabda pálya, streetball pálya és strandröplabda pálya is a rendelkezésükre áll. A Dagály Termál és Strandfürdő Uszoda, valamint a Palatinus Strandfürdő , együttműködve az ország egyik legnagyobb amatőr triatlonos egyesületével, a Vasemberek Klubjával 2012. június 9-én egy formabontó és egyben különleges szezonnyitó sporteseményt, egy, a két fürdőt összekötő aquatlon versenyt rendez. A verseny célja a gyerekek, a fiatalabb korosztály egészségtudatos nevelése, a sport szeretetének átadása, valamint a felnőtt korosztály számára egy olyan érdekes, kombinált mozgásforma bemutatása, mely a sportot szerethetővé és élvezhetővé teszi mindenki számára.
 
A Dagály, a Palatinus és Római Strandokon várhatóan akadálypálya és mászófal biztosít további szórakozási és szabadidő eltöltési lehetőséget.
 
Terveink szerint a többi strandokon is új élményelemekkel bővítjük az egyes strandok programkínálatát, pl. quad pálya, vízi dodzsem, bungee trambulin, légvár, water ball várja majd a gyerekeket. A Paskál Strandfürdőben pedig új szolgáltatás, 8 fős finn szauna kerül telepítésre, így már a zuglói fürdőt felkeresők is élvezhetik a szaunázás előnyeit, egészségre kifejtett pozitív hatásait. A gyerekeknek pedig úszó- és búvártábort szerveznek.
 
A Széchenyi Fürdőben szombatonként nyolc alkalommal Szecska-party megszervezésére kerül sor, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Facebook Szecska, valamint Imádom a budapesti strandokat! oldalain.
 
A nyár folyamán, terveink szerint megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program is. Reményeink szerint a nyár folyamán még számos, egyéb zenés rendezvénnyel tesszük még színesebbé a strand életet.
 
Strandok nyitása
 
Fürdő, strand​ Terület ​ Időpont​
​Gellért Fürdő ​strand terület megnyitása hullámszolgáltatással  ​április 28.
Dagály Fürdő​

sátorbontás
strandterület megnyitása
hullámmedence

​április 27.
április 28.
június 16.

​Palatinus Strandfürdő ​április 28.
​Paskál Strandfürdő
Római Strandfürdő
Pünkösdfürdői Strandfürdő
​május 26.
​Csepeli Strandfürdő
Csillaghegyi Strandfürdő
​június 2.
 
 
A standfürdők zárására tervezetten szeptember 2-án vasárnap kerülne sor, mely kedvezőtlen időjárás esetén a vendégek tájékoztatása mellett 1 héttel előbb megtörténhet.
 
Strandbelépők árai
 
Figyelembe véve a budapesti lakosság árérzékenységét és a fogyasztói trendek a strandbelépők árait minimális mértékben emeltük (100-400 Ft között). Ugyanakkor számos kedvezményt biztosítunk a diákok, gyerekes családok és nyugdíjasok részére. A szerdai Strandváró Napon pedig akár 1.100 Ft-ért is hűsíthetjük magunkat a nyári melegben.
Továbbá 20 alkalmas bérleteink akár 30 %-os kedvezményt biztosítanak vendégeink részére.
Az egyes fürdők további árai hamarosan megtekinthetőek a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon.

Strandok leírása
 
Római Strandfürdő
A terület már a római korban ismert vízadó térség volt. A források környékét szent helyként tisztelték és megtalálták a régészek a strandterületen a szentély alapfalait is. A legutóbbi ásatások eredményeként előkerültek a forrásfoglalások nyomai, építmény részletei. Mátyás király korában a területen levő tó partján kórház létesítéséről tudunk.

1930-ban megalapították a Római Fürdő Rt.-t, 1964-ben pedig megnyílt az újjávarázsolt strand, mely a mai napig megőrizte akkor kialakított formáját. 2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették: a medencék szűrőforgatóval lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált. A strandnak a mai napig varázslatos hangulata van, főként fiatalok és családok látogatják. A strand területén szauna és gőzkamra is található, számos vendéglátóegység mellett.
 
Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
Telefon: 388-9740
Megközelítés: 34-es és 106-os autóbusszal, és a szentendrei HÉV-vel.
 
Csillaghegyi Strandfürdő
A Csillaghegyi Strandfürdő a főváros legrégebbi strandja. Az 1800-as évek második felétől már működött és 2000-ben nyerte el mai formáját. Sátortető alatt télen is üzemel. A strandfürdő a hegyoldalban lépcsőzetesen épült első szintjén az úszó- és strandmedence, feljebb a gyermekpancsoló és a napozóterület helyezkedik el. A langyos vizű strandfürdő mellett étterem is üzemel a több mint 90.000 nm parkosított területen. 2000-ben a strand- és a gyermekmedencét is vízszűrő-forgató berendezéssel látták el.
 
Cím: 1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
Telefon: 242-0754, 250-1533
Megközelíthetőség: 42-es autóbusszal és a szentendrei HÉV-vel.
 
Csepeli Strandfürdő
Az 1930-as években a soroksári Duna-parton dunai strand működött. Később a Duna vízminőségének romlásával párhuzamosan mélyfúrásokat végeztek, ennek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre alapozva 1961-re felépült a strandfürdő, amely a strand-, gyerek, és úszómedencék mellett termálmedencével is rendelkezik, így a festői környezetben lévő strand számos vendéget, köztük az idősebb korosztályt is vonzza. 2002-ben az úszó- és strandmedencét szűrőforgató berendezéssel látták el. A strandmedence komfortfokozó élményberendezések mellett hárompályás csúszdával működik. 2013-ra várhatóan átépül a gyermek- és a termálmedence. A strandfürdő a Csepel-szigeten található.
 
Cím: 1213 Budapest, Hollandi út 14.
Telefon: 277-6576
Megközelítés: 71-es autóbusszal, illetve komppal Pestszenterzsébetről.
 
Palatinus Strandfürdő
A Margitszigeten, a város szívében, természetvédelmi területen található strandfürdő Duna-parti strandként 1919-ben nyitotta meg kapuit. A nagymedence megépítésével 1921-ben alakult át strandfürdővé. Medencéit a Szent Margit sziget termálforrásai táplálják.
A 80-as évek második felében öt pályás csúszdát építettek. A hullámmedencével rendelkező ligetesített strandfürdőt a magyarok mellett sok külföldi vendég is felkeresi. 2002-ben a strand medencéit korszerűsítették, vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Az úszómedencét háromrészesre alakították: úszó-, élmény- és strandmedencévé. Ezek közül az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel, sodrófolyosóval, szökőkutakkal várja a fürdőlátogatókat, amelyek program szerint fröcskölnek változó erősséggel. A víz alatti masszírozók pedig nagyszerű élményt nyújthatnak egy fárasztó hét után.
A medencék mellett a szárazföldön is találhatnak maguknak elfoglaltságot a strandolók, hiszen egy homokos foci-, egy füves foci- és három tengópálya áll rendelkezésre. Mindezek mellett pedig, még röplabdapálya is van, valamint néhány pingpongasztal is sorakozik a parkban. A strandfürdő a Margitszigeten található.
 
Cím: 1138 Budapest, Margitsziget
Telefon: 340-4505
Megközelítés: 26-os busszal.
 
Paskál Strandfürdő
Budapest legfiatalabb strandfürdője. A strand létesítését ezen a területen az 1965-ben végzett 1735 m mélységű kútfúrás tette lehetővé. A fürdő 1989-ben épült fel. A korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel felszerelt medencék a kulturált, parkosított környezetben színvonalas pihenési lehetőséget biztosítanak. Két medencéjével egész nyáron várja a vendégeit.
 
Cím: 1141 Budapest, Egressy út 178/f.
Telefon: 252-6944
Megközelítés: 77-es és 82-es trolibusszal.
 
Pünkösdfürdői Strandfürdő
A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A strand neve onnan származik, hogy a vízellátás alapját adó kút vize állítólag Pünkösd napján tört fel először. A rózsalugasok között levő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára.
A strand felújítása 2002-2003 évben történt. A felújítás során élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővült a szolgáltatások köre.
 
Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 272.
Telefon: 388-6665
Megközelítés: 34-es, 145-ös és 146-os autóbusszal, és a szentendrei HÉV-vel.
 
Dagály Strandfürdő
A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett, és azóta is széles körű gyógyszolgáltatást biztosít vendégei részére.
A 25 m-es vízszűrő-forgató rendszerű, sátortetős uszodát 1983-ban nyitották meg. Jelenleg 10 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben.
2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették 4 modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást (pl.: sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók) nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence, melyeket a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgépekkel láttak le. A strandfürdő az Árpád-híd pesti hídfőjénél található.
 
Cím 1138 Budapest, Népfürdő u. 36.
Telefon: 452-4556
Megközelítés. 3-as metróval, 1-es villamossal, 133-as autóbusszal.

Budapest fürdői

Hírek

RSS megtekintés