Tarlós István nyilatkozata az M1 Ma reggel című műsorában a hétvégi Red Bull Air Race rendezvénnyel kapcsolatban

Műsorvezető: Ugye heves vitákat váltott ki ez a hétvégi rendezvény, itt a közterület-használat körül volt talán a leghangosabb ez a vita, Gy. Németh Erzsébet azt kifogásolta, hogy nagyon kevés pénzt kért a főváros a rakpartokért.

Tarlós István, főpolgármester: Igen, nézze ennek az egész ügynek két vonulata van, megpróbálom mind a kettőt röviden összefoglalni. Egyrészt vannak ellenzéki képviselők, akik nagyon furcsán viselkednek. Több évtizeden keresztül a személyre szóló közvetlen választásokon a néptől piros lapot kaptak minden alkalommal szinte, pártjuk kegyelméből végig randalírozták kulcspozícióba a hosszú SZDSZ-MSZP kurzust, aztán most úgy viselkednek, mint az egyszeri zenekritikus: vagdalkoznak, pamfleteket tesznek közzé, miközben mindenki tudja, hogy nem tudnak hegedülni. Szóval az Ön által említett, állandóan lármázó asszonyság is mindig beleesik ebbe a hibába. Belecsúsztak ebbe a metró akadálymentesítésnél, belecsúsztak a római-parti árvízvédelemnél, a Bálnánál, most megint itt is. Kétségtelen, hogy ők díjmentesen, hosszú éveken át ugyanerre a rendezvényre odaadták a közterületeket, akkor se voltak sokkal halkabbak a repülőgépek, most azzal védekezni, hogy ők az állami rendezvényre adták oda ingyen, ez egyszerű svindli, hiszen nyilvánvaló volt, hogy az állami rendezvények körébe ezt a rendezvényt beszuszakolták. Ezzel ők teljesen tisztában voltak akkor és hát csak az értelmi fogyatékos nem jött rá, hogy ezt a rendezvényt akkor bonyolítják le. A hivataltól megkapott akkori dokumentált anyagokból egyértelműen kiderült, hogy ennek tudatában voltak, tehát megint az kiabált, akinek a háza ég. Ettől függetlenül az illetékes bizottság szakmai kompetenciája kiadni ezt az engedélyt, formálisan, jogszerűen adták ki az engedélyeket. Formálisan, jogszerűen adták a kedvezményt is, ettől teljesen függetlenül, ami Budapesten történik az én időszakomban azért nekem kell vállalni a politikai felelősséget, és kétségtelen, hogy elég botrányos zűrzavar volt az elmúlt napokban. Ezért én a budapestiektől elnézést kérek, és azt tudom mondani, hogy – legalább is, amíg én vagyok a főpolgármester – addig ilyen botrányos zűrzavar még egyszer nem fordulhat elő a városban.

Műsorvezető: Ez miben nyilvánult meg egyébként?

Tarlós István, főpolgármester: Hát nézze, olyan rengeteg panasz érkezett ezekben a napokban a zajra, és olyan nagy közterületet és olyan hosszú időre foglaltak el, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni.

Műsorvezető: Tehát a jövőben ezek szerint nem lehet Red Bull Air Race Budapesten vagy majd ez egy későbbi döntés?

Tarlós István, főpolgármester: Hát nézze, hogy mit gondolok a Red Bull-ról, az legyen az én dolgom, hogy ilyen hosszú időre ekkora közterületet elfoglalnak, és a közlekedésszervezésben is ekkora zűrzavar keletkezzék, ezt magamhoz fogom vonni a jövőben, és ez ilyen formában nem történhet meg, azt tudom mondani többet.

Műsorvezető: Erről egyébként volt már kapcsolatfelvétel a rendezvény szervezőivel?

Tarlós István, főpolgármester: Hát mivel a hétvégén kulminált ez a botrány, említettem, mint post festa tudtam meg azt, hogy mi történt, ennek egyébként kommunikációs szempontból semmi jelentősége, hiszen én vagyok a főpolgármester, én felelek a városért. A hétvégén kulmináltak ezek a panaszok, úgyhogy ma lesznek beszélgetések erről, de hát jövő ilyenkor aktuális az esemény újra, amit mondtam, azt megmondtam.

A főpolgármester nyilatkozata itt nézhető meg: https://www.hirado.hu/videok/tarlos-istvan-a-ma-reggelben-3/

Hírek

RSS megtekintés