Nyáron nyithatja meg kapuit a megújuló csillaghegyi strand

Tarlós István főpolgármester beszédet mond a megújuló Csillaghegyi Strandfürdő hétfői bejárásán, mellette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szőke László, a BGYH Zrt. vezetője és Bús Balázs polgármester (j-b)

A Főváros beruházásában és kormányzati támogatással megújul és már nyáron megnyitja kapuit a Csillaghegyi Strandfürdő. A gőzerővel épülő létesítményt Tarlós István főpolgármester hétfőn bejárás keretében mutatta meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, a kerület országgyűlési képviselőjének és Bús Balázs polgármesternek, valamint a sajtó képviselőinek. Tarlós István a helyszínen elmondta, a beruházás költségeinek zömét, 3,1-3,2 milliárd forintot Budapest finanszírozza, miközben az áramellátást biztosító napelemes rendszer működéséhez a kormányzat segítségével 300 millió forintnyi európai uniós támogatáshoz jutottak.  

A főpolgármester hozzátette: a jelenleg is működőképes három medence mellett tizenegy új épül, amelyek közül az egyik alkalmas lesz versenyek megszervezésére is, de lesz sósvizes-, tan- és babamedence is - tette hozzá.

Tarlós: Budapest valószínűleg legkorszerűbb, legmodernebb és leglátványosabb strandja lesz a csillaghegyi

A hatszintes új strandépületen belül külön wellnessrészleget, illetve vendéglátói szintet alakítanak ki, a fürdő vonzerejét növeli majd a két tagból álló, egész évben nyitvatartó csúszdapark is – emelte ki a főpolgármester. Kitért rá, hogy hatszáznál több ember fürödhet egyidejűleg majd a megújult strandon, amely napi szinten nagyjából 1500 látogatót lesz képes fogadni.   

A csillaghegyi strand Budapest valószínűleg legkorszerűbb, legmodernebb és leglátványosabb strandja lesz - összegezte a főpolgármester. 

Budapest turisztikai vonzerejét növeli a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda fejlesztése - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője. Kiemelte, az elmúlt években tíz százalék felett bővült a turizmus, döntően a belföldi idegenforgalomnak köszönhetően, de emelkedett a külföldi vendégek száma is.

A várhatóan nyár elejére elkészülő, harmadik kerületi kibővített strand pedig valódi látványosság lesz a meglévő fővárosi fürdőkapacitások mellett - hangsúlyozta Varga Mihály. A strand bővítése jól illeszkedik a többi harmadik kerületi fejlesztés sorába - mondta, ezek közül az Árpád Gimnáziumhoz kapcsolódó beruházás folytatását, az Óbudai Egyetem kollégiumának építését, a Márton Áron Szakkollégium felújítását és a Békásmegyeri piac fejlesztését emelte ki. 

 

A Római strand után a Csillaghegyi a főváros legrégebbi strandja. A strand honlapján található információk szerint a budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi a legnagyobb.​

Kapcsolódó cikk

Újabb jelentős állomásához érkezett a Főváros fürdőfejlesztési programja, Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik – mondta beszédében Tarlós István főpolgármester.
A csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységének látványtervét mutatja be Tarlós István főpolgármesternek (b) Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója (j)

Hírek

RSS megtekintés