Közösségi közlekedés a fővárosban a pünkösdi hosszú hétvégén

Ismét egy hosszú hétvége áll előttünk 2018. május 19-21. között a pünkösdi ünnepnek köszönhetően. Május 19-én a szombati, 20-án és 21-én pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok. A hosszú hétvége két napján, vasárnap és hétfőn a kényelmesebb utazás érdekében az M3-as metró egész nap közlekedik a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. 

A május 19-21. közötti hosszú hétvége két napján, 20-án (vasárnap) és 21-én (hétfőn) az M3-as metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Újpest és a Lehel tér között mindkét nap pótlóbusz viszi az utasokat. Május 19-én (szombaton) az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni. Az M2-es és az M4-es metró mind pénteken, mind szombaton, mind vasárnap hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig közlekedik.

Május 19-én a szombati, 20-án és 21-én pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten. Az éjszakai járatok a hosszú hétvégén, így május 18-án, 19-én és 20-án éjszaka a hétvégi menetrend szerint közlekednek.

Ha gyorsan, kényelmesen szeretné megtervezni utazását, a BKK továbbra is ajánlja a honlapján, illetve mobil applikációként is elérhető FUTÁR alkalmazást, amellyel nap mint nap – így a hosszú hétvége napjain is – 0-24 óráig valós idejű adatok alapján tervezheti meg, hogyan éri el úti célját.  

Budapesti Közlekedési Központ