Kivitelezési munkák miatt nem lehet parkolni január 12-étől a pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd közötti szakaszán

Megkezdődik 2017. január 12-étől (csütörtöktől) a pesti rakpart fejlesztése projekt következő üteme a déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között. Az eddigi forgalmi rend még nem változik, az autósok észak-dél irányban egy sávon haladhatnak. Parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán a munkálatok ideje alatt. A pesti alsó rakparton zajló beruházások lebonyolítója az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.

Budapest Főváros Önkormányzata célja a budapesti rakpartok komplex közterületi megújítása, a Duna-partok élhetőségének javítása. A projekt a 2017. évi FINA vizes világbajnokságra időzítve a Margit híd és az Árpád híd közötti partszakasz rendezését tűzte ki célul, csatlakozva a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály fürdő környezetében megvalósuló sétány kialakításához. A Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakasz megújítására a világbajnokság után kerül sor. A tervezett gyalogos sétány és az északi szakasz új kerékpárútja biztosítja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a Dagály fürdő és a belváros között.

Budapesti Közlekedési Központ