Forgalomkorlátozások a Nyugati pályaudvarnál az M3-as metróvonal felújításának előkészítése miatt

2017. augusztus 24-től várhatóan október 31-ig forgalmirend-változásokra kell számítani a Nyugati téren, mert elkezdődnek az M3-as metróvonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok. A kivitelezés keretében közúti jelzőrendszer kiépítése, közműkiváltás és útépítés történik.

Augusztus 24. és szeptember 3. között több ütemben és szakaszosan lesznek korlátozások, a nappali munkavégzések miatt a következő forgalomterelések várhatóak:

A Margit híd irányából balra a Váci útra kanyarodó két forgalmi sávból csak a belső sáv lesz járható. A Bajcsy-Zsilinszky útról balra a Margit híd irányába kanyarodni nem lehet, a visszafordító sáv járható marad. A Teréz körútról jobbra, a Váci útra kanyarodva sávszűkület várható. A Váci úton a Margit híd felé jobbra kanyarodó sáv egy szakaszon lezárásra kerül, de jobbra kanyarodni továbbra is lehet. A Váci útról a visszafordító és a balra az Oktogon felé kanyarodó két forgalmi sáv közül csak a belső sávon lehet közlekedni.

Időszakos éjszakai és/vagy hétvégi munkavégzés miatti korlátozások:

A Teréz körúton a villamosperont megkerülő belső balra visszaforduló sáv  nem lesz járható, visszafordulni és a Bajcsy-Zsilinszky útra balra kanyarodni a külső sávból lehet. A Teréz körúton a Margit híd irányába egyenesen haladó két forgalmi sávból csak egy lesz járható, a lezárás váltakozni fog a két sáv között.

A közlekedést előjelző táblák segítik.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

BKV Zrt.