BKK Múzeumbuszok, Múzeumi MOL Bubi bérlet, sűrűbb metró- és éjszakai közlekedés, nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján

A Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, a múzeumi járatokon kívül kedvezményes negyedéves „Múzeumi MOL Bubi bérlet” vásárlására is lesz lehetőség.

2017. június 24-én (szombaton) este 18:00-tól éjjel 2:30-ig szerte a városban a helyszíneket összekötő Múzeumbuszok közlekednek hétféle útvonalon. Ezen a napon a nosztalgiajárművek is elindulnak, hogy a Múzeumok Éjszakája programjai közül minél több helyszínre eljuthassanak velük az érdeklődők.

A népszerű kulturális rendezvény fővárosi helyszíneinek kényelmesebb megközelítése érdekében emellett késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár majd az M1-es metró. A hazautazást a menetrendben előírtnál sűrűbben induló éjszakai buszok teszik majd komfortosabbá a nagy forgalmat lebonyolító vonalakon.

A BKK Ügyfélközpontokban 2017. június 13-ától gyorsan, kényelmesen lehet megvásárolni a részvételre jogosító karszalagot, amely a múzeumi belépő és a Múzeumbuszokra szóló bérlet is egyben. A Múzeumok Éjszakája karszalag mellé kapott MOL Bubi szórólap bemutatásával fél áron, mindössze 3900 forintért lehet megvásárolni a negyedéves „Múzeumi MOL Bubi bérletet”. A karszalaggal idén is csak a Múzeumbuszokon lehet ingyen utazni, a többi közösségi közlekedési járatot (beleértve az éjszakai buszokat is) normál díjszabással vehetik igénybe.​

További részletek, menetrendek, térképek a BKK honlapján találhatók.

Budapesti Közlekedési Központ