Átmenetileg autóbuszok járnak egyes fővárosi trolivonalakon

Kijavításukig biztonsági okokból kivonják a forgalomból a Solaris-Skoda típusú trolibuszokat a fővárosi közösségi közlekedési forgalomból ajtóvezérlési hiba miatt. A trolibuszok helyett azok garanciális javításáig többségében autóbuszok járnak az érintett vonalakon.

A közelmúltban néhány egyedi esetben előfordult, hogy a Solaris-Skoda trolibuszok ajtaja kinyílt a járművezető közbeavatkozása nélkül. Személyi sérülés a hibajelenség miatt nem történt, de utasbiztonsági okokból az üzemeltető BKV a hiba végleges megszüntetéséig a teljes Solaris-Skoda flottát – amely 36 darab járművet érint – ideiglenesen kivonja a forgalomból.

A szoftverhibát a gyártó garancia keretében javítja. A forgalomból kivont trolibuszok helyett az érintett vonalakon többségében autóbuszok közlekednek, a trolibuszok forgalomból történő kivonása megkezdődött.

A forgalomszervező BKK és a trolibuszokat üzemeltető BKV mindent megtesz a hiba mielőbbi, teljes körű kijavítása és a járművek újbóli forgalomba állítása érdekében. 

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.