Kezdődik a strandszezon a fővárosban

A Palatinus strand az elsők között nyitja meg kapuit

Az idei szezonban is elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában, amelyek idén is számos kedvezménnyel és programmal várják a nap és a víz szerelmeseit. Júliusban adják át az immáron egész évben nyitva tartó Paskál fürdőt, valamint zajlik a Palatinus fejlesztése is, amely jövőre készülhet el.

Április 30-án nyit a Palatinus és a Dagály fürdő strandterülete, valamint ekkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és Paskál strandok május 28-án, a Római strand és Pünkösdfürdő június 4-án nyit. A szezon zárására várhatóan szeptember 4-én, vasárnap kerül sor (jó idő esetén szeptember 11-én.).

Július közepén adják át a Paskál fürdő fejlesztését, amelynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik, ahol egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépületet alakítottak ki. Az épületet egy kb. 900 m2 területű pince és tetőterasz egészíti ki. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi bár és kinti-benti élménymedence is lesz. Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz és téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Ez utóbbi mint nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemelni fog. Természetesen épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna. Felújítják és átalakítják a stand medencéit, öltözőit is. Az új fürdőegység megnyitásáig a strand továbbra is kedvezményes, 1400 Ft-os egységes jegyárral várja a látogatókat.

A Csillaghegyi strandon idén is nagyon kedvezményes, 1000 Ft-os egységes áron várják a strandolni vágyókat

A Palatinus strand területén is zajlik a fejlesztés. A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Terveink között szerepel egy alagsori wellness és fitness részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó- és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az ott található, műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át.

Az épület homlokzatát az eredeti, Janáky-féle tervek szerint újítjuk fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is tervezünk funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítjuk ki, így rossz idő esetén is tudnak programokat szervezni a gyerekeknek. A termálmedence fölé lefedést tervezünk, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. A megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.

A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitvatartását, amely változatlan, a tavalyival megegyező. A Palatinus strandon a felújítás miatt a szekrények mellett fogasolóban biztosítjuk az átöltözés és a ruhatárolás lehetőségét.

Bár a Dagály strandon az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és tanmedence, ezen a nyáron különlegességgel várjuk a látogatókat, hiszen mind a labdarugó Európa-bajnokság, mind az olimpia idején 12 nm-es LED falon követhetik végig a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve. Ugyanez a lehetőség várja a Széchenyi fürdőbe látogató vendégeinket is, ahol szintén 12 nm-es LED fal előtt drukkolhatnak kedvenc sportolóiknak.

A Palatinus és a Dagály strand árai változatlanok, a Csillaghegyi, Római és Pünkösdfürdői strandokon 100 Ft-tal emelkednek a belépők árai, de természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy vásárlásra, valamint kedvezményes családi belépők megváltására. A Csillaghegyi strandon idén is nagyon kedvezményes, 1000 Ft-os egységes áron várjuk a strandolni vágyókat, hiszen évek óta törekvésünk, hogy minél szélesebb vásárlórétegnek tudjuk biztosítani a biztonságos, kulturált strandolás lehetőségét. Az árak megtalálhatóak a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldal Fürdők menüpontjában.

A nyáron családi, sport és gyerekprogramok teszik még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén mind a hat strandon érdekes és szórakoztató programok, aquafitness és egyéb sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezik a Strandok Éjszakája programot, amelyhez a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. idén a megújuló Paskál strandon szervezettprogramokkal csatlakozik.programokkal csatlakozik.

 

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

PR és Marketing Osztály

Hírek

RSS megtekintés