Új forgalmi rend a Margit körúton a Keleti Károly utcánál a budai fonódó villamoshálózat építése miatt

​Új forgalmi rendet vezetnek be 2015. április 24-éről 25-ére (péntekről szombatra) virradóra  a Margit körúton a Keleti Károly utcai csomópontnál a budai fonódó villamoshálózat építése miatt: várhatóan május 23-áig csak egy sávon lehet majd kihajtani a Margit körútra. A Kis Rókus utcából ugyanakkor a korábbi egy helyett két sávon lehet majd balra, a Margit körútra kikanyarodni, ezért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra kéri a Margit híd felé tartó autósokat, hogy ezt az útvonalat vegyék igénybe. A Margit körút forgalmának további segítése érdekében a Széna tér és az Erőd utca között megszűnik az ideiglenes buszsáv. Az új forgalmi rend miatt ugyanakkor megnövekedhetnek a torlódások a Bimbó úton. További, a Margit híd felől érkezőket érintő változás, hogy a Margit körúton a Frankel Leó utca vonalában helyet cserél a jelenlegi munkaterület és a forgalmi sáv, ezért változik a Török utcai csomópont forgalmi rendje is.

Az április 24-éről 25-ére (péntekről szombatra) virradó éjjel új forgalmi rendet vezetnek be a Margit körúton a Keleti Károly utcai, a Kis Rókus utcai és a Török utcai csomópontokban a budai fonódó villamoshálózat építése miatt. A legfontosabb változás, hogy a Keleti Károly utcából a Margit körútra csak egy sávon lehet majd kihajtani, a másik sáv a 4-es és a 6-os villamos vágányfelújításának munkaterülete lesz. Ezért a BKK kéri az autósokat, hogy kerüljék el a Keleti Károly utcát, és alternatív útvonalként az azzal párhuzamos Kis Rókus utcát vegyék igénybe, ahol a korábbi egy helyett két sávon lehet kikanyarodni balra a Margit híd felé, a Margit körútra. A Margit körút forgalmának további segítése érdekében a Széna tér és az Erőd utca közötti szakaszon megszüntetik az ideiglenesen kijelölt autóbuszsávot. A Keleti Károly utca új forgalmi rendje miatt a Bimbó úton megnövekedhetnek a közúti torlódások.
 
A Margit híd felől érkezőket érintő változás, hogy a Margit körúton a Frankel Leó utca vonalában megcserélik a jelenlegi munkaterületet és az autósok által használható forgalmi sávot. A közúti forgalom a Török utcai csomópont előtt a már megépült új, Frankel Leó utcába vezető villamosvágányokon keresztül hajthat fel a 4-es és a 6-os villamos új vágányára. A villamosvágányon ideiglenesen kijelölt két forgalmi sávon lehet majd balra kanyarodni a Margit körútra a Széll Kálmán tér felé, illetve a jobb oldali sávból a Mecset utcába is be lehet majd hajtani. Az új villamosvágányra történő felhajtásnál a BKK a járművezetők fokozott figyelmét és óvatos haladását kéri.
 
A BKK honlapján, illetve a http://kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés