TÉR_KÖZ pályázat: Boldogasszony Kolostori Kávézó nyílt a Ráday utcában

dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Lobmayer M. Judit Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöke az ünnepélyes megnyitón

Közösségi kávézóhellyé alakították át a Boldogasszony Iskolanővérek Rendházának Ráday utca felőli pincerészét. A zenés irodalmi műsorral és selyemfestmény-kiállítással egybekötött megnyitót 2015. május 28-án tartották.

A projekt a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében valósult meg, amelyre a IX. kerület Ferencváros Önkormányzata a Boldogasszony Iskolanővérekkel együttműködve pályázott. A Kolostori Kávézó közösségi célú városrehabilitációs projektként 11 820 000 Ft fővárosi támogatást nyert el a 14 775 000 Ft összköltségű munkálatokhoz.

 

A Kolostori Kávézó lejárata – Az időszakosan nyitva tartó Boldogasszony Iskolanővérek Kávézó a Ráday u. 36. szám alatt

Az ünnepségen a Főváros részéről köszöntőt mondott dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, aki az intézményhez kapcsolódó személyes élményeit idézve aláhúzta a kávézó jövőbeli közösségteremtő szerepét, és kifejezte nagy örömét a projekt sikeres megvalósítását illetően.

A pincerészből kialakított Kolostori Kávézó belső tere

A korábban mosókonyhaként működő közösségi tér az iskolanővérek reményei szerint időszakosan kiállításoknak, kisebb rendezvényeknek, illetve találkozásoknak, közösségi programoknak adhat majd helyet.​

Hírek

RSS megtekintés