Fővárosi támogatással kezdődött meg a Szervita tér felújítása

Ma kezdődik az V. kerületi Szervita tér felújítása, amelynek során egyebek mellett díszkőburkolatot kap a tér, és kiépítik a templom díszvilágítását; a munkálatok augusztus végéig tartanak - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzata csütörtökön. A közlemény szerint természetes kővel burkolják az utat és a járdát, amelyeket egy szintbe hoznak. Kiépítik a templom díszvilágítását, és megújítják a tér közvilágítását. A tervek szerint a zenére mint kulturális kincsre utaló, pengető alakú növénykazettákba számos cserjét és virágot ültetnek, melléjük pedig ülőbútorokat helyeznek.
 
 
Az építkezés alatt a Bárczy István utca kétirányú lesz, és annak folytatásában, a Szervita téri templom előtti útszakaszon teljes útlezárás lesz érvényben.

A felújítás augusztus 31-i végeztével megváltozik a forgalmi rend: a Szervita téri Belvárosi Szent Anna templom előtti szakaszon a környék jobb megközelíthetősége érdekében kétirányú forgalmat és párhuzamos parkolási rendet alakítanak ki.

Az önkormányzat szándéka, hogy a Szervita tér a már elkészült belvárosi "főutcához" illeszkedve a Belváros új, reprezentatív városi tere legyen, gyarapítva a környék építészeti attrakcióit, valamint zenei rendezvényeknek, kulturális programoknak adva helyet - írták.

A projekt a fővárosi önkormányzat fővárosi városrehabilitációs keretének támogatásával valósul meg, 2014-ben ennek segítségégvel újult meg a Belvárosi Szent Anna Templom és a Józsa Judit Galéria.