Az FKF felügyelőbizottsága támogatja a 2015. évi üzleti tervet

​2015. április 30-án délelőtt 4 igen és 1 tartózkodás mellett az FKF NZrt. Felügyelőbizottsága részletesen megtárgyalta és támogatta a Társaság ezévi Üzleti Tervének módosítását. Az Index hírportál címében közölt állítás 2 héttel ezelőtti esemény, ma már okafogyott hír, nem téma.

Mai nyilatkozatunkkal újra cáfoljuk az Index azon korábbi és ma megismételt valótlan állítását, hogy „minisztereknek kijáró méretű tanácsadói kabinet”, „10 tanácsadós FKF vezérigazgató" működne Társaságunknál.

Az Index hírportálon megjelent valótlan állításokat sokadszor visszautasítjuk, mert a vezérigazgató mellett csupán 5 fős kabinet működik, a kabinetben dolgozó szakemberek átlagfizetése bruttó 690 ezer forint, akik közül egy fő használhat vállalati személygépkocsit, sofőr nélkül!

Dr. Sepsey Tamás Jogi és igazgatási vezérigazgató-helyettesként áll Társaságunk alkalmazásában, fizetése a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott mértékű.  Valótlan az Index állítása, hogy az FKF NZRt.-nél 48 vezető „havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet markolt fel”. Az idei, 2015. év I. negyedévében ez az érték bruttó 938 ezer Ft havonta (bér, cafetéria együtt).
(Lásd a következő linken:
http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/vallalatrol/kozzetetel/gazd_adatok/III_2)

A cég vezetőinek fizetése közérdekű adatként mindig is megtalálható volt és jelenleg is elolvasható Társaságunk honlapján.
(Lásd a következő linken:
http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/vallalatrol/kozzetetel/2009_evi_CXXII_torveny)
 
Egyértelműen megállapítható ennek alapján, hogy a vezetők 2015. évi jövedelme meg sem közelíti az Index hírportálon megjelent és a sajtóban rendszeresen idézett valótlan mértéket. Az minden esetben a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott Bérpolitikai Irányelvekkel összhangban került megállapításra.
 
FKF NZRt.