Minikonferencia a szociális városrehabilitációról, a Roma-Net Budapesti Helyi Támogató Csoport lehetőségeiről
 
 
A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ adott otthont 2014. november 27-én a URBACT II Roma-NeT II budapesti mini konferenciájának „Szociális városrehabilitáció, a Roma-Net Budapesti Helyi Támogató Csoport lehetőségei“ címmel. A rendezvény során a 2014-től 2020-ig tartó EU-s programozási időszak kapcsán aktuális, a fővárost és a fővárosi kerületeket érintő információkat osztották meg, és a résztvevőkkel közös műhelymunka keretében igyekeztek felvázolni a főváros és a kerületek együttműködési lehetőségeit a budapesti leszakadó közösségek társadalmi befogadásának elősegítése érdekében.

A kőbányai helyszínt indokolta a Kis-Pongrác lakótelepen az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával végrehajtott szociális városrehabilitáció, melyben a fővárosi és a kerületi önkormányzat projektszintű együttműködése mintaszerűen zajlott le.
 
A rendezvény a Roma Matrix nevű, 19 ország együttműködésével zajló, a roma közösségekkel szembeni diszkrimináció és a rasszizmus visszaszorítását célzó projekttel együttműködésben jött létre és egyben a Régiók Bizottsága nyílt napjai (Committee of the Regions - Open Days) rendezvénysorozat része volt.
 
Letölthető anyagok:  
 

Minikonferencia a szociális városrehabilitációról, a Roma-Net Budapesti Helyi Támogató Csoport lehetőségeiről