Decemberben is elindulnak a nosztalgiajáratok

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiajáratok az év utolsó hónapjában is további különleges útvonalakra térnek. A harmadik adventi hétvégén a fővárosban és Budapesten kívülre is elindulnak közkedvelt nosztalgiajárműveink. Ez alkalommal a fotós fényvillamoson és HÉV-járatainkon utazhatnak a régmúlt szerelmesei.

Éjszakai fotós nosztalgiajárat december 13-án

December 13-án, szombaton 22 órától a Boráros tér H és Kelenföld vasútállomás M között, az F jelzésű fotós, UV nosztalgia fényvillamos szállítja a nosztalgiázókat. A programot elsősorban fotósoknak ajánljuk. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezen a rendhagyó nosztalgiatúrán, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található űrlapon.
 
A fotós nosztalgiajáratra felszállni csak a Boráros téren – az egykori 2A villamos végállomásán – lehet, hiszen a villamos a megállókban nem, hanem menet közben a nyílt vonalon áll meg több helyen, hogy mindenki kedvére megörökíthesse a rendkívüli utazást.
 
A fotósmenet nosztalgia napijeggyel vehető igénybe, ami a program végéig, azaz másnap 4 óra 30 percig érvényes. Ezt a jegyfajtát a Batthyány téren, a Bosnyák téren, a Deák téren, a Hűvösvölgyön, a Katona József utcában, az Akácfa utcában, a Nyugati téren és a Széll Kálmán téren működő pénztárainkban, valamint a nosztalgiavillamos személyzeténél vásárolhatják meg, melynek ára: 2000 forint.

Nosztalgia HÉV-vel Gödöllőre

December 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap a XIV. Adventi Kastélynapok alkalmából a G jelzésű, MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár. Erre a HÉV-re a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.

Nosztalgiajáratainkra külön díjszabású jegyet kell váltani

A nosztalgiajáratokon nosztalgiajeggyel lehet utazni. A helyi és helyközi vonaljegy a felnőtteknek egyaránt 500 forintba, míg a 6–14 éves gyermekeknek 300 forintba kerül.

Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is lehet vásárolni. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, míg az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében díjmentes utazásra jogosultak a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe.

A díjszabásról és nosztalgiajáratainkról bővebb információ az alábbi oldalon találhatnak: http://www.bkk.hu/nosztalgia/
 
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.