Újra üzembe helyezik a 73-as és a 76-os troli korábbi megállóját a Péterfy Sándor Utcai Kórháznál

​A Baross téren új felszíni forgalmi rend lépett életbe: a Keleti pályaudvar körül a metróállomáshoz és a pályaudvarhoz közelebb helyezték az autóbuszok és a trolik végállomását, ezzel kényelmesebb átszállási kapcsolatokat biztosítva a járatokról a metróra, vonatokra, villamosra. A 73-as és a 76-os trolibusz az új, Kerepesi úti trolibusz-végállomásra érkezik, onnan is indul, ezáltal gyorsabb és egyszerűbb átszállási lehetőséget biztosítanak mind a buszokra, mind pedig az M2-es és az M4-es metróra. Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához került az ott áthaladó buszok Keleti pályaudvar M megállója is. Az átszervezés nyomán érkezett panaszok, igények figyelembevételével a 73-as és a 76-os trolibusz Péterfy Sándor Utcai Kórháznál található, az új útvonalon létesült új megállóhoz való közelsége miatt megszüntetett megállóját 2014. május 1-jétől újra üzembe helyezik, hogy a kórházhoz még közelebb álljanak meg a trolik.
 
A kórháztól mintegy 100 méterrel messzebb került a trolibuszok új megállója, mivel igényként jelentkezett, hogy a Rottenbiller utca torkolatánál is hozzunk létre egy megállót a tér teljes értékű közlekedési kapcsolata érdekében. Ezeket az új megállóhelyeket a Kerepesi út felé a Munkás utcai torkolatban lehetett kijelölni úgy, hogy közben a Péterfy Sándor utcai megállót hátrébb kellett helyezni. A megálló áthelyezésével a Rákóczi út és a Péterfy Sándor utca kiszolgálását is szerették volna megoldani, azonban a jogszabályi kötöttségek és a forgalomtechnikai adottságok miatt a helyi önkormányzattal végzett közös helyszíni szemlén a jelenlegi megoldásról született döntés.
 
Az időközben érkező panaszok okán azonban a közelmúltban a megszüntetett megálló újbóli üzembe helyezése mellett döntöttek, függetlenül a ma megjelent sajtóhírektől. A módosításnak megfelelő forgalomtechnikai kialakítást követően május 1-jétől újra üzemel – a mai megállók megtartása mellett – a régi megálló is. A 73-as, a 76-os és a tér átalakítását követően szintén a Rottenbiller utcában közlekedő 79-es troli tehát mindkét helyen megáll.
 
Korábban is csak Jászai Mari tér irányában volt megálló, ezért a kórházat tömegközlekedéssel megközelíteni most is csak az egyik irányból lehet majd. A Péterfy Sándor Utcai Kórház és Rendelőintézetnek három oldalról van bejárata, így a Péterfy utcán kívül a Bethlen Gábor utca és az István utca felől is megközelíthető.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés