Újabb fázisához érkezik a Március 15. tér és a Ferenciek tere felújítása

2013. október 18-ától, péntektől lezárják az Irányi utcát a Váci utcai és a Veres Pálné utcai csomópontok térköves burkolatának kiépítése, valamint az utca egyes szakaszainak aszfaltozása miatt.

Változások a Molnár utcában

Az aszfaltozási munkák közül a Belgrád rakpart és a Molnár utca közötti szakasz építése érinti jelentős mértékben a Molnár utca közlekedését.

•         A Molnár utca forgalma az Irányi utcába érkezve a Belgrád rakpart irányába haladhat.

•         Az Irányi utca és a Molnár utca kereszteződésének aszfaltozása idejére a Molnár utca az Irányi utca és a Sörház utca között zsákutca lesz, azonban ez csak rövid ideig tart. Ebben az időszakban az Irányi utcába a Belgrád rakpart felől nem lehet majd behajtani.

Változások az Irányi utcában

Az Irányi utcát a Molnár utca és a Károlyi utca között a munkálatok idejére lezárják, emiatt a Veres Pálné utca, a Papnövelde utca és a Cukor utca zsákutca lesz. Az Irányi utca lezárása várhatóan egy-másfél hétig tart.
 
További változások

•         A Ferenczy István utca és a Károlyi utca forgalmi iránya ideiglenesen megváltozik.

•         A Reáltanoda utca pedig a Károlyi utca és a Szép utca közötti szakaszon kétirányú lesz.

•         A Városház utca – és ezáltal a Petőfi Sándor utca – a déli Belvárosból nem lesz elérhető.

•         A regisztrált helyi lakosok az építkezés miatt csak a műszaki lehetőségek figyelembe vételével hajthatnak be lakóhelyükre vagy hagyhatják el azt gépjárművel.
 
A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek újrastrukturálására valósult meg a Kálvin tér és Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér, valamint környezetük új arculatot kap, és nemcsak esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületté is válik. A projekt részleteit erre a linkre kattintva megismerheti.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés