Pop-up parkkal nyit meg a Városháza hatalmas udvara májusban


A Városháza udvarán megszűnt a parkoló, és a jelenlegi 4000 négyzetméternyi Passzázs és belső udvar után hamarosan 7000 négyzetméternyire nő a park, amit évtizedek után vehetnek végre birtokba a budapestiek.

Újabb fontos fázisához érkezett a Városháza Park kialakítása – a Kiskörútra néző homlokzat felújítási munkálata immár a végéhez közeledik, így lehetővé vált, hogy a parkolóból biztonságosan park legyen. Egyelőre pop-up jelleggel, azaz átmeneti elemekkel nyílik meg a terület, de közben párhuzamosan zajlik a végleges verzió tervezése is, a tervpályázaton győztes tervnek megfelelően. 

A pop-up parkkal tovább bővül az a szabadon bejárható terület, aminek első elemeként tavaly novemberben, Budapest 150. születésnapján megnyitott a Kiskörutat a Belvárossal összekötő Passzázs és a felújított Merlin körüli rész a The Budapester kiállítással. 

width=3849
Kép: Bartha Dorka/ Főpolgármesteri Hivatal

A jelenlegi városvezetés egyik fontos vállalása volt, hogy a Városháza tömb fejlesztésének részeként a korábbi lepusztult, a városlakók elől elzárt udvar helyén létrehozza a Városháza Parkot. Célunk, hogy Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzuk létre: visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtti elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki. Közelebb hozzuk az emberekhez a Városháza napi működését és helyet adunk sokszínű rendezvénynek, hogy a Városháza park a kultúra és a találkozások helyszíne legyen.