Öt új MOL Bubi állomást kapott Dél-Buda


A XI. kerület több fontos és forgalmas csomópontján jelentek meg március végén a már jól ismert zöld bringák.

Öt új MOL Bubi gyűjtőállomással bővült a XI. kerületben, Kelenföldön és Lágymányoson a közbringa-szolgáltatás, így városszerte már 207 helyszínen elérhetők a rendkívül népszerű, jellegzetes zöld kerékpárok – írja közleményében a BKK. 

A fejlesztés célja, hogy újabb területeken legyen elérhető a MOL Bubi és ezzel egyre többen és többször döntsenek a kerékpározás mellett, akár a közösségi közlekedéssel társítva is.

A jelenlegi fejlesztés társadalmi egyeztetés után, a kerületi önkormányzat közreműködésével valósulhatott meg. 

Az új állomásokat ezeken a XI. kerületi csomópontokon alakította ki a BKK:

- a Budafoki út és a Karinthy Frigyes út sarkán;

- a Vincellér utca és a Bocskai út sarkán;

- Hengermalom út–Budafoki út: a Budafoki úthoz közeli gyalogos-átkelőhelynél;

- Hauszmann Alajos utca–Szerémi út: a Szerémi úton, a kerékpárút mellett, a gyalogátkelő után, valamint

- az Etele út–Fehérvári úthoz tartozó kerékpársáv mellett

A XI. kerületben összesen már 36 helyszínen elérhető a MOL Bubi, amely a népszerű kerületi szabadtéri szórakozóhelyek kerékpáros megközelítését is segíti. Az új Hengermalom út–Budafoki út gyűjtőállomás válik a rendszer legdélebbi pontjává. A BKK továbbra is vizsgálja, mely városrészeken érdemes új gyűjtőállomásokat kialakítani, hogy a lehető legtöbbeknek biztosíthassa a könnyen elérhető, gyors, kényelmes és egészséges közlekedési lehetőséget.

A MOL Bubi a rendszer megújítása óta töretlenül dönti a rekordokat, 2023-ban annyit bicikliztünk vele, hogy ezzel a távval 9-szer tehetnénk meg a Föld-Hold oda-vissza utat, esetleg 175-ször kerekezhetnénk körbe a Földet. Azaz utasok több mint 3,4 millió alkalommal használták a MOL Bubit  és ezalatt 7 millió kilométernyi utat tettek meg – derült ki a BKK tavalyi évre vonatkozó összegzéséből. A gyűjtőállomások száma átlépte a 200-at, 400 új kerékpár került forgalomba és több tízezer új felhasználó csatlakozott a rendszerhez.