Fővárosi Állásbörze lesz a Biodómban április 12-13. között


A Fővárosi Önkormányzat cégei és intézményei – azaz a Budapest család – mintegy 27 000 munkavállalót foglalkoztat. A nyitott pozíciók betöltésére tavaszra meghirdettük a második állásbörzét, ahol közel 40 kitelepülő céges és intézményi stand és több száz álláslehetőség vár mindenkit.

A nagy sikerű első alkalom után – ahol több, mint 1800-an megfordultak, és a leggyorsabb látogató már a következő héten munkába állt a Vasúti Járműjavítónál – idén áprilisban ismét megismerhetik az érdeklődők a fővárosi fenntartású és üzemeltetésű cégek, intézmények tevékenységét és nem egy esetben kollégáit is. 

A főváros cégpalettája és így az álláslehetőségek listája is nagyon színes, hiszen a nagy történelmi gyógyfürdők, strandok üzemeltetésétől kezdve a Szabó Ervin könyvtárak és az Állatkert is a fővároshoz tartoznak, ahogy a hatalmas zöldterületek gondozása, a közutak egy része, az ivóvíz vagy éppen a közvilágítás és a közösségi közlekedés biztosítása is az önkormányzat feladata. 

A kétnapos eseményen nem csak a kitelepülő cégeket és ajánlataikat ismerhetitek meg, de lesz lehetőség karrier és önéletrajz tanácsadáson részt venni, sőt ez utóbbihoz fotózás is lesz, ha valaki szeretne professzionális CV fényképet. Emellett life coach is segíti majd az álláskeresőket: az állásbörze résztvevőinek 30 perces, térítésmentes mini coaching ülést biztosítanak. 

Helyszín és időpont:

  • Biodóm aula, 1146 Budapest, Állatkerti körút 16.
  • április 12. péntek 9-19 óra között és
  • április 13. szombat 10-16 óra között

Az állásbörzén a részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött.

További információk itt érhetők el. 

A konferencia porgramja:

2024. április 11. (csütörtök) 9.00 óra Merlin Színház (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

9.00 – 9.15 Megnyitó – Karácsony Gergely, főpolgármester

9.15 – 9.45 Miért beteg a magyar társadalom? – Pogátsa Zoltán, közgazdász

9.45 – 10.15 Minőségi foglalkoztatás a gyakorlatban – dr. Kisgyörgy Orsolya, projektmenedzser, Fővárosi Önkormányzat Közbeszerzési és Projektmenedzsment Főosztály

10.15 – 10.45 Generációk a munkahelyen – Dr. Bernschütz Mária, generációkutató

10.45 – 11.00 Szünet

11.00 – 12.00 Mitől minőségi egy munkahely a fővárosi fenntartású cégeknél? – Jó gyakorlatok bemutatása – Sághy Andrea, HR igazgató, BKK – dr. Bacskai Zsanett, humánszolgálati osztályvezető, FÖRI – Balogh László, főosztályvezető, BKV Vasúti Járműjavító

12.00 – 12.20 Vitaindító előadás – Kiss Ambrus, általános főpolgármester-helyettes

12.20 – 13.00 Panelbeszélgetés: Minőségi munkahelyek Budapesten

– Kardos Nikolett Boglárka (mentor utaskoordinátor, BKK, Budapest Hőse)

– Bábel Balázs, alelnök, VASAS szakszervezet

– Balogh László, főosztályvezető, BKV Vasúti Járműjavító

– Herczog László, közgazdász

13.00 Szendvicsebéd

A rendezvény moderátora Bombera Krisztina.

Elindult a Városháza karrier oldala

Az állásbörzéken túl is van lehetőség csatlakozni a Budapest-családhoz. A Főpolgármesteri Hivatal nyitott, betöltésre váró pozíciói ezentúl a karrier oldalon lesznek egységesen elérhetőek.