Tarlós István: ez a történet már régen nem Vitézy Dávidról szól

Szó sincs Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató kirúgásáról, ilyen szándék nem is volt. Vitézy Dávid egy szakmailag rendkívül tehetséges fiatalember, akinek – életkorából adódóan – a cégvezetés terén van még tanulnivalója. Valóban folyt egy, a Budapesti Közlekedési Központot érintő vizsgálat, ami azonban még nincs lezárva, ugyanis további információkat és tájékoztatást kértem – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester. Hangsúlyozta, hogy a BKK-t vizsgáló anyag jogi következménnyel járó megállapítást nem tartalmazott.

Tarlós István úgy fogalmazott: „ez a történet már rég nem Vitézy-ről szól. Minden nagyobb közösségben vannak nemtelen módszerekkel dolgozó bajkeverők, akik, ha valamiben lehetőséget látnak, elkezdenek mesterkedni, saját emberi gyengeségük termékét pedig büszke örömmel könyvelik el, mint ügyességet vagy intellektuális politikai teljesítményt. Mindig találnak szerényebb képességű, kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket, hogy őket a céljaikhoz felhasználják. Ez a mai világban, a mai politikában nem szokatlan dolog, és nem is pártfüggő” – jegyezte meg a főpolgármester.

Tarlós István elmondta, hamarosan személyesen is találkozik a BKK vezérigazgatójával. „Az ügy lényegesen egyszerűbb, mint amekkora komédiát koreografáltak köré, akik pedig ezt megtették, azoknak az egész ügy számít a legkevesebbet”.

Kérdésre válaszolva a főpolgármester közölte, a BKK-t érintő cégvezetési problémák nem elsősorban pénzügyi vonzatúak, ezért nehezen is forintosíthatóak. „Az én óvatosságomnak is felfogható, okulva az előző városvezetés időszakából származó tapasztalatokból: én esküdt ellensége vagyok a külsős megbízási szerződéseknek. Nem zárható ki, hogy néhány ilyenre szükség van, de általában én ellenzem” – emelte ki.