Fotókiállítás nyílt Kalkuttai Boldog Teréz anya életéről a Bazilikában

2012. december 17-én az ENSZ közgyűlése magyar kezdeményezésre szeptember 5-ét a jótékonyság világnapjává nyilvánította. Ezen a napon halt meg 1997-ben, 16 éve Kalkuttai Boldog Teréz anya. Az évforduló alkalmából az Apostoli Nunciatúra és az Albán Nagykövetség közös szervezésében ünnepi szentmisét tartottak a Bazilikában. A megemlékezést követően Dr. Erdő Péter bíboros és Tarlós István főpolgármester megnyitották a Teréz anya életét bemutató fotókiállítást.

Albánia és az Apostoli Szentszék egy csodálatos dolgot ünnepel. Egy olyan személyt, aki kivívta az egész világ tiszteletét – mondta köszöntőjében Erdő Péter. Kalkuttai Boldog Teréz anya a segítő szeretet nyelvén szólt az emberekhez. Aki erről tud tanúságot tenni, annak az üzenetét mindenütt megértik, tisztelettel és szeretettel fogadják. Őt ünnepeljük ezen a napon, a segítő szeretet megnyilvánulásának napján – tette hozzá a bíboros.

 

 

 

„Az élet egyetlen, ezért vedd komolyan; az élet küzdelem – harcold meg! Kalkuttai Boldog Teréz anya élethimnuszának sorai ezek, melyek bejárták a világot, és átmelegítették az emberek szívét. Hosszú és küzdelmes élete, küldetése fontos és meghatározó számunkra. Budapest főváros önkormányzata Teréz anyát is példának tekintve mindent megtesz azért, hogy a bajba jutott embereken segítsen. Az elmúlt évek során csaknem ezerrel növeltük a hajléktalanok szálláslehetőségét, és minden igyekezetünkkel arra törekszünk, hogy könnyítsünk, támogassuk a rászorulók életét” – mondta Tarlós István. A főpolgármester Teréz anyát idézve hangsúlyozta: a legnagyobb szegénység az, ha az emberek nem képesek figyelni egymásra.

A jótékonyság világnapja alkalmából az Apostoli Nunciatúra kezdeményezésére a szervezők közös bankszámlát nyitottak, amelyre szeptember 5-től egy hónapig várják a felajánlásokat. A befolyt összeggel a Teréz Anya Nővéreit és a Budapest Módszertani Szociális Központot támogatják.

A számlaszám, amelyre a szervezők a felajánlásokat fogadják:

MKB Bank
HU74 1030 0002 50100192 4902 0029

A megnyitó

Hírek

RSS megtekintés