Lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport második 2022-es ülése

Az Esélyteremtő Budapest munkacsoport tagjai a Fővárosi Helyi Esélyegyenlőségi Program 2021. évi végrehajtásáról szóló beszámolóról, a Budapest Esély tevékenységéről és az új fővárosi hajléktalanügyi stratégiáról beszélgettek a 2022. június 3-i ülésen. 

2022. június 3-án lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport második idei ülése. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Esély Nonprofit Kft. munkatársain kívül 13 civil szervezet képviselője vett részt. 

Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: az "Otthon Mindenkinek"​ - az otthontalanság és a hajléktalanság csökkentéséről szóló fővárosi stratégiáról, a Fővárosi Helyi Esélyegyenlőségi Program 2021. évi végrehajtásával kapcsolatos tevékenységekről és a főváros 2021. évi foglalkoztatáspolitikai helyzetéről szóló monitoring jelentésről, valamint a Budapest Esély Nonprofit Kft. tevékenységéről volt szó.  

Az Esélyteremtő Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el