Újra megnyitja a rakpartot a főváros

Megnyitjuk a gyalogosok számára hétvégén a pesti rakpartot, ezzel azt segítve, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken. A rakpartot érintő beruházások elindításáig ezentúl minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok.

fotó: Nyírő Simon / BKK

Most szombaton, március 27-én ismét megnyitjuk a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. Így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen.

A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől. Kérjük, hogy minden járványügyi szabályt tartsanak be, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogatnak! Viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot, figyeljünk oda egymásra és magunkra! Kérjük, hogy ne autóval érkezzenek a rakpartra és más helyszínekre, részesítsék előnyben a gyaloglást és a kerékpározást!

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni. Ezen a linken összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük, sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt. Óvjuk a természeti értékeket és a közparkokat, hogy még sokáig örömünket lelhessük a természetben.

 

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport