Először ülésezik a megalakulása óta a Nyitott Budapest munkacsoport

Október 13-án, 14:00-kor tartja az első hivatalos ülését a Nyitott Budapest munkacsoport a május 6-i alakuló ülése óta.  

 
Fővárosi Civil Rendelet értelmében májusban megalakult a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti érdemi, kétirányú kommunikációt elősegítő három munkacsoport, a Zöld Budapest, az Esélyteremtő Budapest és a Nyitott Budapest csoport, amelyek véleményező és javaslattevő fórumokkén​t működnek. A Nyitott Budapest munkacsoport fő témái az állampolgári részvétel, az átláthatóság, a kulturális értékek megőrzése és fejlesztése, valamint az innovációval foglalkozó kérdések.  

 
A soron következő ülésen a tervezett napirend szerint többek közt a nemrég lezárult első budapesti részvételi költségvetés tapasztalatairól és a következő ciklus koncepciójáról lesz szó, emellett a júliusban közzétett Civil Adatbázisról fognak beszélgetn​i a résztvevők. A munkacsoport-tagok október 6-ig tehetnek a napirendet érintő módosító, illetve új napirendi pont felvételére irányuló javaslatot, ezeket a civiliroda@budapest.hu címre lehet beküldeni. 

 
Az ülés 2021. október 13-án 14:00 órakor lesz, és ​a járványhelyzetre tekintettel online formában lesz megtartva. Erre a linkre kattintva​ lehet csatlakozni az eseményhez, további részletekről
a meghívóból lehet tájékozódni 

 
A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el. 

 
Ha szervezete szeretne valamelyik munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken teheti meg.