Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén

A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutatott a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és V. kerülettel egyeztetve. A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona, Csokonai utcai telephelyén. Folyamatosan érkeznek a tesztek eredményei, nagyon nagy pozitivitási arányt tartalmaznak, ezért a Fővárosi Önkormányzat, mint fenntartó kirendelte egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére, egyúttal vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézményvezetőt a vizsgálat végéig.

A Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza többi között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását, és a negatív gondozottak elkülönítését.