Szűrővizsgálatokról állapodott meg a főváros egy magánlaboratóriummal

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában beszélt arról, hogy a főváros igyekszik megteremteni a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozók számára azt, hogy szűrni lehessen őket a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban:

„Letaglózó olvasni, hogy Olaszországban már több mint 6000 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal. Tegnap László Imre polgármester számolt be róla, hogy Újbudán is fertőzött lett két háziorvos.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mellett a Magyar Orvosi Kamara is arra figyelmeztet, hogy a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében többet kell tesztelni. Szűrni kell azokat, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal. A főváros ezért dolgozik azon, hogy megteremtse a feltételeit a budapesti egészségügyben, illetve szociális ellátásban dolgozó munkatársaink szűrésének.

Ehhez három dolog biztosan kell: eszköz, laboratóriumi kapacitás és persze pénz. Munkatársaim tegnap megállapodtak egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről. Ha rajtunk múlik a jövő héttől szűréssel is védjük Budapest hőseit, akik bennünket védenek a járványtól.”

A Facebook-poszt linkje: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3125773314122160