Az idősek védelme a kampány fókuszában

​A koronavírus-járvány lassítására és megfékezésére újabb telefonos, közterületi és közösségi média kampányt indít a főváros. A főpolgármester telefonon tájékoztatja a budapestieket, új plakátok kerülnek ki a korábbiak helyére és több művész, a facebookon és az instagramon ismert ember videóban szólít fel arra, hogy vigyázzunk az idősekre.

A koronavírus terjedése és a járványhelyzet miatt megváltozik és megújul Budapest közterületi kampánya. A BKK felületein új plakátok jelennek meg, amelyek a higiéniai javaslatok mellett felhívják a fővárosiak figyelmét a társadalmi érintkezések számának radikális csökkenésére és az idős emberek védelmére, otthontartására.

„Maradj otthon!” – ez a kampány fő üzenete, mert a koronavírus terjedésében az egyik legfőbb szerepe a társadalmi érintkezések visszaszorításának van.

A megújuló kampány fokozott figyelmet fordít az idősekkel kapcsolatos segítségnyújtásra és érintkezésre, ebben színészek, énekesek, ismert emberek jelennek meg és arról beszélnek, hogyan tartják otthon idős szüleiket, nagyszüleiket.

Hamarosan a gyereket is igyekszik megszólítani a Főváros egy animációs film segítségével.

Ezeken kívül infografikák és újabb videóüzenetek kerülnek majd ki a Városháza és a főpolgármester Facebook-oldalára.

Egy úgynevezett robocall-kampány keretében pedig a budapestiek a főpolgármester hangjával kapnak telefonhívást, amelyben szintén a vírus terjedésének lassításáért ad javaslatokat a Fővárosi Önkormányzat  és az idős budapestiek védelmére szólít fel.

Budapest, 2020. 03.19.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport