Elkezdődnek az Andrássy úti fasor rekonstrukciós munkálatai

 2019. július 15-19. között az Andrássy úti fasor Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon közötti szakaszán 8 balesetveszélyes, beteg fa helyére új, egészséges fát ültet a FŐKERT Nonprofit Zrt.

 

Az Andrássy úti fasor kiemelt közcélú zöldfelület, melynek fenntartása, fejlesztése Budapest Főváros Önkormányzat felelőssége, kezelésével pedig Társaságunk, a FŐKERT Nonprofit Zrt. van megbízva. 2019. első felében elkezdődött a fasor vizsgálata, melynek célja a fák jelenlegi állapotának megismerése volt, különös tekintettel a fák életképességének, megtarthatóságának meghatározására. Ezen eredményeknek megfelelően kezdjük meg a szükséges beavatkozások elvégzését.

A vizsgálat az előzetes fakataszteri adatok, vizuális és FAKOPP 3D-s műszeres felmérés eredményein alapszik. A beavatkozások előtt meg kell mérni a lombkorona, a törzs és a gyökerek kiterjedését, fel kell mérni a fafaj tulajdonságainak és a megfelelő növekedéshez szükséges életkörülmények meglétét, egyéb helyszíni környezeti tényezőket és fák eddigi ápolásának eredményeit. Ezek alapján végezhető el a fasor rekonstrukciója.

A fasor kiemelt szerepének megfelelően, a fakivágásokat azonnali pótlás követi, hogy ne maradjon üres fahely az Andrássy úton. Így a fák kivágását, tuskófúrását, a fahely friss földdel történő feltöltését követően azonnal új fa kerül beültetésre. Társaságunk a frissen elültetett fák gondozását, öntézést kiemelt feladatként kezeli, hogy biztosítsa a fák megfelelő növekedéséhez szükséges feltételeket.

A rekonstrukciós munkálatokat szakaszosan végezzük, melynek pontos ütemterve https://www.fokert.hu/andrassyut/ aloldalon található.

A kivágásra kerülő fákat a helyszínen QR kódot tartalmazó tájékoztatóval jelöltük, melyen a QR kód a fa részletes vizsgálati eredményeit tartalmazó weboldalra vezet.

Főkert Nonprofit Zrt.​

Hírek

RSS megtekintés